Kongen af comedy. Anders Matthesen

Kongen af comedy. Anders Matthesen

Kongerækken
Af Trine May, Jonatan May og Frederik May
ISBN: 
9788772111193
Målgruppe: 
7.-10. klasse

Ny serie til udskolingen. Kongerækken præsenterer en række danske kulturpersonligheder, der på hvert sit kulturelle felt rager op som en konge.

Levering 1-3 dage
Kr. 179,00
Medlemspris: Kr. 134,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

I Kongen af comedy. Anders Matthesen skal eleverne arbejde analytisk og fortolkende med en af kongerigets største kunstnere: Anders ’Anden’ Matthesen.

I bogen skal de kigge kongen i kortene, Stewart Stardust over skulderen og forsøge at se verden gennem øjnene på en ternet ninja.

Anders Matthesens bugnende produktion er ikke standard, og det er bogen om ham derfor heller ikke. For at forstå karrierens store bredde møder eleverne undervejs Anders Matthesen som både standupper, skuespiller, forfatter og filmskaber. Via QR-koder kan eleverne tilgå interviews med Anders Matthesen og klip fra en række af hans shows.

Eleverne præsenteres bl.a. for klassisk humorteori, teori fra retorikken og begreber fra standuppens helt egen fagterminologi.

Kongen af comedy. Anders Matthesen er målrettet grundskolens ældste klasser og en del af serien Kongerækken om væsentlige kulturpersonligheder fra elevernes egen tidsalder.

Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788772111193
Antal sider: 
72
Årstal: 
2019
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
UDSKOLING
Vægt: 
0.31
Anmeldelser: 

[…] Man plejer at sige, at teoretisk analyse af humor er som at dissekere en frø: Få er interesserede i det, og frøen dør til sidst”, skriver forfatterne selv, men der er ingen frøer, der dør eller kommer til skade i denne bog. Forfatterne forstår nemlig at holde teorierne om retorik, humor og standup på et relevant og vedkommende niveau, og de forskellige afsnit underbygges hele vejen igennem af mange alsidige elevøvelser.

[…] Jeg synes, det er fremragende, at May-kollektivet tør tage de store teorier ind i skolens ældste klasser, for det skaber fordybelse og, vigtigst af alt, viden. Vi vil have mere viden.

[…] Der kan og bør siges meget rosende om bogen. Den hiver elevernes begrebsverden op på højt niveau gennem komikker og figurer, som mange af dem kender og griner af. Undervisning er god, når man griner sammen. Her anvendes begreber, som kan bringes tværfagligt i spil, og som rækker langt ind i danskfaget.

(Folkeskolen.dk, 21. januar 2020. Af Janus Neumann)

Læs hele anmeldelsen på folkeskolen.dk