Kongen af pop. Kim Larsen

Kongen af pop. Kim Larsen

Kongerækken
Af Trine May
ISBN: 
9788772111742
Målgruppe: 
7.-10. klasse

NYHED! Indgik i forårets bogpakke 2021

I Kongen af pop. Kim Larsen kommer eleverne rundt om en af Danmarks største sangskrivere gennem tiden.

Levering 1-3 dage
Kr. 179,00
Medlemspris: Kr. 134,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Kim Larsen var meget mere end popsanger — han var et kulturfænomen, der gennem fem årtier samlede danskere i alle aldre og fra alle samfundslag. Gennem tekster om Kim Larsen, sange af Kim Larsen og filmklip med Kim Larsen skal eleverne indkredse, hvem Kim Larsen var. Bogens samtaleoplæg og aktiviteter har fokus på elevernes refleksioner over tekstuniverset.

Her er ikke tale om lyrikanalyse i traditionel forstand, og de sange, bogen præsenterer, er valgt for at vise hans enorme spændvidde – både hvad angår temaer og musikalsk udtryk, ligesom der er sange fra hele hans musikalske karriere.

I samtlige kapitler perspektiveres til ældre tekster af nogle af Kim Larsens litterære og musikalske forbilleder.

Kongerækken er en ny serie til udskolingen, der præsenterer en række danske kulturpersonligheder fra elevernes egen tidsalder.

Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788772111742
Antal sider: 
96
Årstal: 
2021
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
UDSKOLING
Vægt: 
0.35
Anmeldelser: 

"Selv om hovedpersonen selv nok ville have betakket sig for de mange titler og bare ville kalde sig popsanger, så er jeg sikker på, at det ville have glædet den gamle hankat at se sit tekstunivers foldet ud for de store elever, som det gøres i denne bog: Med snilde, forståelse og stor respekt.

[…] Dens store forcer ligger funderet i to detaljer: For det første de mange QR-koder, der giver adgang til sange, interview, samtaler og musikvideoer. De gør bogen multimodal i dens anvendelse, og de mange opgaver til teksterne får nye dimensioner, fordi kunstarterne lyrik og musik smelter sammen i synæstetisk samspil.

For det andet i det store arbejde, der har ligget i at finde de udvalgte tekster, der kan tjene som intertekstuelle med- og modspillere til Larsens tekster. Det kan synes lige til højrebenet at inddrage Dan Turèlls "Spritteren", den skæggede fyr fra Vangede, eller Henrik Pontoppidans "Nådsensbrød" i arbejdet med Larsens tekster om outsidere og samfundskritik, men kunsten ligger i at se sammenhængen og formidle den, og det gør Trine May.

[…] Denne bog er oplagt som klassesæt i udskolingen, og den kan være med til at forny ikke bare tekstvalget, men også brugen af tekster i udskolingen, der nogle gange kan bære lidt præg af gentagelser."
(Folkeskolen.dk, 25. maj 2021. Af Janus Neumann)

Læs hele anmeldelsen på folkeskolen.dk