Kontrapunkter

Kontrapunkter

Tekstanalyse og metoder i spil
Af Lars Stubbe Arndal
ISBN: 
9788779968127
Målgruppe: 
stx
hf
hhx
htx
eux
læreruddannelse

Kontrapunkter er et bud på et systematisk og legende arbejde med forskellige tekstanalytiske metoder. Bogen rummer introduktioner til en række tekstanalytiske positioner og viser, hvordan metoderne kan omsættes i det konkrete tekstarbejde.

Levering 1-3 dage
Kr. 219,00
Medlemspris: Kr. 164,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Webmateriale

Kontrapunkter rummer en række letlæste introduktioner til en række kendte litterære metoder som fx biografisme, receptionsteori og psykoanalytisk læsning. Hver præsentation ledsages af et metodisk kontrapunkt, hvor der præsenteres en nyere metode som på forskellig måde udfordrer eller udvider den første. Her møder man fx teorier om performativ biografisme, mulig verden-teori, stedbaseret læsning og mange andre. Præsentationen af metoderne understøttes med pædagogiske modeller, der visuelt synliggør hovedtrækkene i metoderne. Hver præsentation følges af forslag til arbejdsopgaver til tekster af kanoniserede forfattere. Samme tekst læses kontrapunktisk med to forskellige metoder.

Mellem præsentationen af metoderne er der placeret ‘intermezzo-tekster’ af nyere danske forfattere. Her møder man tekster af bl.a. Lone Hørslev, Pablo Henrik Llambías, Amalie Laulund Trudsø og Caspar Eric. Teksterne er med til at perspektivere og udfordre de præsenterede metoder, og de kan på den måde bruges som et konkret udgangspunkt for at arbejde med den enkelte metodes kvaliteter og begrænsninger. 

Se uddrag fra bogen.

For at understøtte arbejdet med bogens metoder, har forfatteren lavet en række videoer med udgangspunkt i bogens modeller. Videoerne åbner op for, at du kan 'flippe din undervisning'. Du finder videoerne ovenfor under fanen "Webmateriale".

 

ISBN: 
9788779968127
Antal sider: 
256
Årstal: 
2016
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Læreruddanner
Vægt: 
0.50

Power Point med bogens modeller - til tavlebrug
Se alle bogens modeller i denne Power Point

Videoer med bogens modeller
For at understøtte arbejdet med bogens metoder, har forfatteren lavet en række videoer med udgangspunkt i bogens modeller. Videorne åbner op for, at du kan "flippe din undervisning". 
Se alle videoerne samlet her på Youtube, eller enkeltvis herunder:


Biografisme og performativ biografisme

Receptionsteori og mulig verden-teori

Nykritik og dekonstruktion

Psykoanalystisk læsning og stedbaseret læsning

Ideologikritik og intertekstualitet

Strukturalisme og bogstavelig læsning

Mentalitetshistorie og postkolonialisme