Forside / Kurser og aktiviteter / Aktivitetskalender

Aktivitetskalender

Se den fulde aktivitetskalender over spændende kurser, konferencer og seminarer som Dansklærerforeningen tilbyder i løbet af året.

Onsdag den 17. januar til torsdag den 18. januar 2024 Kursus Ungdomsuddannelse

Nye perspektiver 2024

Dansklærerforeningens sektion for gymnasielærere udbyder kurset Nye perspektiver. Kurset opdaterer den erfarne dansklærer med nye perspektiver på undervisningen i de gymnasiale uddannelser i fagets samspil mellem de tre områder i dansk. Sigtet er at give danskfagets bud på, hvordan vi kan motivere og løfte unge fagligt og samtidig bibringe dem dannelse, der klæder dem på til at møde verden.

Kurset har fokus på at præsentere en vifte af nye didaktiske, tematiske og inspirerende tilgange til danskfagets tre perspektiver.

Du kan høre bud på, hvordan vi på en vedkommende måde kan undervise i nyere verdenslitteratur med forsker på litteraturhistorie på Aarhus Universitet, Mads Rosendal Thomsen. Der vil desuden være et oplæg om forbudt litteratur ved lektor på Silkeborg Gymnasium, Christina Holst Færch. Du kan desuden arbejde innovativt med kortfilmsproduktion sammen med Michael Møller, lektor på Mulernes Legatskole og filmkonsulent og manuskriptforfatter Nicklas Clark, der sammen laver en workshop om praktisk filmproduktion i dansk, både til undervisning og SRP. Du kan derudover høre et oplæg om portefølje-didaktik ved Katrine Haaning, lektor på Egaa Gymnasium. Inden aftenens kunstneriske optræden vil sangskriver, komponist og underviser på Det jyske Musikkonservatorium, Kristina Holgersen, gøre os klogere på remediering, lyrik og musik. Vores fagkonsulent Nicolai Rekve Eriksen fortæller om nyheder i danskfaget.

Aftenens underholdning vil være en optræden med lyriker og musiker fra Skammens vogn, Nikolaj Zeuthen. Kurset byder endvidere på en guidet Street Art Tour i Aarhus midtby.

Kurset vil indeholde workshops, vidensdeling, teoretiske og praksisnære oplæg. 

Bliv medlem og spar kr. 500,- 

Som medlem af Dansklærerforeningen sparer du kr. 500,- på dette kursus, hvilket svarer til et helt års medlemskontingent (kr. 475,-). Læs mere om alle medlemsfordelene på dansklf.dk/blivmedlem.