Kursus 1. PODCAST I DANSK

Kursus 1 (udbydes kun som heldagskursus)
PODCAST I DANSK

Podcasts er populære som aldrig før. Man kan lytte til stort set alle emner, og den unikke blanding af passion, intimitet og fællesskab, som podcasten rummer, får lyttere i alle aldre til at tune ind.  Det er oplagt at gå på opdagelse i podcastuniverset i danskundervisningen – og lade eleverne selv producere podcasts.

Kurset anlægger tre vinkler på podcasts:

Første del leverer de centrale begreber til analysen, herunder bl.a. genrer og formater, de lydlige, fortællemæssige og dramaturgiske virkemidler. Anden del stiller skarpt på, hvordan man konkret kan gribe podcastanalysen an i dansk. Her introduceres forskellige temaer og podcasts, og der gives ideer og inspiration til, hvordan man i arbejdet med podcasts kan lave koblinger til danskfagets tre perspektiver.

Tredje del giver værktøjer til, at eleverne selv kan producere enkle podcasts i undervisningen: Hvordan får man ideer? Hvordan skriver man et lille manuskript? Hvad skal man være opmærksom på, når man tager mikrofonen med ud i verden og senere skal klippe sin podcast sammen?


Underviserne er forfatterne til bogen PODCAST (Dansklærerforeningens forlag 2020):

Mimi Olsen, dansk- og mediefagslærer på Hvidovre Gymnasium og HF, lærebogsforfatter og fagkonsulent i mediefag samt kommunikation og it.
Kontakt: mimi0002@hvidovregymnasium.dk

Dorte Palle, grundlægger af Nordic Podcast Academy, forfatter til Podcastbogen (Ajour 2019) og direktør i Rakkerpak Productions. Var i over 20 år ansat i DR som studievært, tilrettelægger og chef og har stået bag mange prisvindende radioprogrammer.
Kontakt: dortepalle@dortepalle.com

Martin Houlind, lærebogsforfatter, producer på bl.a. Tegnefilmpodcasten samt engelsk- og mediefagslærer på Slagelse Gymnasium og HF.
Kontakt: martinhoulind@gmail.com


>Tilbage til oversigt.