KURSUS: Dokumentarfilm i undervisningen på mellemtrinnet


(Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX 15.03 - 25.03 2018​)

Når dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX løber af stablen i marts 2018 er det med et særligt skoleprogram for elever i blandt andet dansk og kristendomskundskab. Som opvarmning inviterer festivalen sammen med Dansklærerforeningen og Folkekirkens Skoletjeneste til et inspirerende kursus i januar 2018 om brug af dokumentarfilm i undervisningen på mellemtrinnet.

Årets kursus løber af stablen den 10. januar 2018 kl. 12:00-16:00 i Cinemateket i København og har til formål at gøre arbejdet med dokumentarfilm så inspirerende og konkret som muligt. Kurset byder både på eksempler på specifikke dokumentarfilm og læringsmaterialer, samt overordnet inspiration til, hvordan dokumentarfilm kan inspirere og motivere dine elever.

OM KURSET
Kurset præsenterer helt eksklusivt en forpremiere på dokumentarserien ‘Min Tro’ af instruktør Cathrine Asmussen, der får sin biografpremiere under CPH:DOX i marts 2018 og efterfølgende på DR Ultra. Serien fokuserer på børn og religion og fortæller fem historier fra fem forskellige børn med hver deres tro - fra islam og Jehovas Vidner til naturtro og kristendom.

Seriens instruktør og producent præsenterer på kurset deres arbejde med historien og de medvirkende, hvorefter religionssociolog, René Dybdahl, gennemgår sine skræddersyede undervisningsmaterialer til serien, som du som lærer kan få adgang til og arbejde med før og efter seriens visninger under CPH:DOX i marts måned.

Kurset byder desuden på et oplæg fra lærer, Dorte Granild, med inspiration til at arbejde med dokumentarfilm: Hvilke film er eksemplariske, hvilke opgaver er brugbare, hvordan finder man de bedste og mest brugbare film, og hvad kan eleverne få ud af at fordybe sig i stærke dokumentariske fortællinger?

PRAKTISK INFORMATION
Tid
Onsdag den 10. januar kl. 12:00-16:00
Sted
Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Priser
Kr. 300,00 for medlemmer af Dansklærerforeningen (Medlemmer af Dansklærerforeningen har fået rabatkoden sendt i nyhedsmail).
Kr. 450,00  for ikke-medlemmer af Dansklærerforeningen.
Alle priser er oplyst ekskl. moms.

Tilmeldingsfrist: 22. december 2017

GÅ TIL TILMELDING (OBS! Er du medlem af Dansklærerforeningen, skal du oplyse rabatkoden, du har fået tilsendt på mail).


PROGRAM
12.00-12.30: Velkomst og introduktion til CPH:DOXs skoleprogram 
Marie Ørbæk, projektleder på CPH:DOX for Børn & Unge

Kurset indledes med en introduktion til CPH:DOXs skoleaktiviteter, temaer og filmprogram. Skoleprogrammet præsenteres i detaljer og med fokus på de metoder, festivalen benytter sig af, så du som lærer får det bedst mulige indblik i, hvordan du og dine elever kan få glæde af at tage del i festivalens skoleaktiviteter i marts 2018.

12:30-13:30: Brug dokumentarfilm i din undervisning 
Dorte Granild, dansk- og mediefagslærer samt medforfatter til bogen DOX)

Hvad er det dokumentarfilmen kan bruges til i undervisningen? Hvordan finder du som lærer de rette film, og hvilke opgaver er særligt velegnede til at åbne filmens temaer og problemstillinger op? Lærer og forfatter, Dorte Granild, byder på et inspirerende oplæg om dokumentarfilmens potentiale i undervisningen og giver konkrete eksempler på både film og undervisningsmetoder.

13:30-13:50: Pause m. kaffe og kage

13:50-14:50: Forpremiere på ‘Min Tro’ med instruktørbesøg 
Cathrine Asmussen, filminstruktør, og Lise Saxtrup, producent

Cathrine Asmussen er en dansk dokumentarfilminstruktør, der har specialiseret sig i at fortælle historier om børn gennem levende billeder. Sammen med seriens producent, Lise Saxtrup, præsenterer hun helt eksklusivt en forpremiere på serien ‘Min Tro’, og fortæller efterfølgende om seriens tilblivelse, arbejdet med de medvirkende børn og om formålet med seriens fokus.

14:50-15:50: Inspirationscase: Undervisningsmaterialer og introduktion til læringsforløb
René Dybdahl, religionssociolog på Aarhus Universitet

Folkekirkens Skoletjeneste har sammen med religionssociolog, René Dybdahl, udviklet undervisningsmaterialer til serien ‘Min tro’, og René gennemgår et konkret forløb, du som lærer kan lade dig inspirere af. I marts måned kan du sammen med dine elever se serien på det store lærred under CPH:DOX og efterfølgende arbejde videre med undervisningsmaterialerne.

15:50-16:00: Afrunding og afslutning
Marie Ørbæk, projektleder på CPH:DOX for Børn & Unge