DANSK

Teori og praksis i danskundervisningen
DANSK formidler aktuelt fagligt og teorier og praksisbaserede erfaringer der kan bidrage som inspiration til undervisningspraksis i danskfaget i hele grundskolen. Bladet indeholder temaartikler, debat og seneste nyt om Dansklærerforeningens aktiviteter for folkeskolelærere og lærerstuderende der er medlemmer af Dansklærerforeningen.

DANSK har et oplag på ca. 6.000 og har 600 lbby-særnumre. Tidsskriftet udgives på Dansklærerforeningens Forlag og udkommer fire gange årligt (marts, juni, oktober og december). 

Med et medlemskab af Folkeskolesektionen eller Sektionen læreruddannelsen får du gratis abonnement på DANSK.

ISSN 2446-1598

NYT! Vi har åbnet for alle numre af vores medlemsblad DANSK resten af skoleåret.


Læs nyeste nummer af DANSK – eller læs tidligere udgaver.

DANSK 4/2020 – Det æstetiske danskfag
I årets sidste nummer lader vi det skønne komme til udtryk. Vi skal lytte og læse og sanse, være til stede og endda spille kort. Vi åbner med en artikel af ’hende damen oppe fra kommunen’, som ringer til dig i tide og utide med tilbud om deltagelse i kulturelle arrangementer med din klasse. Det kan godt lyde træls, men vi kender Anne-Marie og vil bare sige: Luk hende ind. Du kommer ikke til at fortryde. Vi besøger en dansktime på læreruddannelsen, hvor det æstetiske er i fokus, og så rykker vi ind i kirkerummet med litteraturprofessor Anne-Marie Mai, der har været en af de drivende kræfter i arbejdet med stedsbaseret litteraturteori i Danmark. Hun kommer både rundt om Saxo, Josefine Ottesen og Jim Lyngvild. Det er alt andet end kedeligt. Og så bringer vi en på mange måder æstetisk tekst af forfatteren bag de firkantede historier, Louis Jensen. Og meget, meget mere… Luk op…
Læs DANSK 4/2020

 

TEMAER OG UDGIVELSESDATOER FOR 2021:
Nr. 1: Verdensmål – Udkommer 8. marts 2021
Nr. 2: Dannelse – Udkommer 7. juni 2021
Nr. 3: Børne- og ungdomslitteratur – Udkommer 4. oktober 2021
Nr. 4: Læselyst og faglig læsning – Udkommer 13. december 2021