Læs DANSK 2019


DANSK 4/2019 - Elevers fremstillinger
Årets sidste nummer af DANSK er fyldt med ord om ord. Vi er stolte af at kunne præsentere vores læsere for et nummer fyldt med stærke artikler om elevfremstillinger. Glæd jer til også en ny interessant forskningsartikel om effekten af en funktionelt orienteret grammatik- og skriveundervisning. Der er dog meget mere at give sig i kast med i dette nummer, så slå benene op og slå om på næste side og synk ned i ordene.

Ekstramateriale til DANSK 4/2019DANSK 3/2019 – Klimalitteratur
I dette nummer, hvor Dansklærerforeningens medlemsblad DANSK og Selskabet for Børnelitteraturs medlemsblad KLODSHANS traditionen tro har slået pjalterne sammen, dykker vi ned i klimalitteraturen. Vi bringer en oversigt over danskudgivet klimalitteratur til inspiration, et interview med forfatteren Søren Jessen, der har skrevet sci-fi børneromanen Ørkenfeber, et interview med børnepsykolog Kuno Sørens fra Red Barnet, der ved alt hvad der er værd at vide om klimaangst. Og så besøger vi en lærer fra Rødovre, der har arbejdet med flygtningedagbøger sammen med sin klasse.


 
DANSK 2/2019 – Hvad blev der af undervisningen?Hvad blev der af undervisningen? 
Spørger vi i dette nummer af DANSK og stiller skarpt på det, der ind imellem betegnes som skolens kerneopgave. Den undervisning, der i de seneste års skoledebat har været trængt i baggrunden af begrebet læring. Thomas Illum Hansen, Lene Tanggaard, Thomas Aastrup Rømer, Johannes Fibiger og tidligere undervisningsminister Merete Riisager bidrager alle med hver deres forrygende indspark til samtalen om læring og undervisning.DANSK 1/2019 – Festskrift – Jens Raahauge fylder 75 år
Så er det forår. Og årets første nummer af DANSK er sprunget ud i fuldt flor. Vi fejrer danskfaget. Og vi fejrer Dansklærerforeningens Jens Raahauge, der fylder 75 år. Det gør vi med en buket af artikler, der belyser danskfagets mange aspekter; sproget, fællesskabet, æstetikken, undervisningen og ikke mindst litteraturen. I DANSK #1 kan du blandt meget andet læse om ”Fastfood i danskundervisningen”, om hvordan man kan folde FN’s verdensmål ud i praksis, og ikke mindst får du en helt nyskrevet novelle af Jesper Wung-Sung. Det er helt forrygende. God læselyst.