Årsmøde 2024 – Nordisk økokritisk litteratur

Årsmøde 2024 – Nordisk økokritisk litteratur

Forside / Kurser og aktiviteter / Aktivitetskalender / Årsmøde 2024 – Nordisk økokritisk litteratur
Tilbage

Årsmøde 2024 – Nordisk økokritisk litteratur

Dansklærerforeningens sektion for læreruddannelse afholder årsmøde den 2.-4. oktober 2024. Årsmødet har nordisk økokritisk litteratur i fokus og afholdes i Lund i Sverige. 

Klimakrise og bæredygtighed kan være svært at begribe: Vi ved, at det en dagsorden som vi og de kommende generationer skal håndtere. Men hvordan overhovedet forstå de komplekse samspil mellem menneske og omverden? Og hvordan skal eleverne møde det på en måde, der ikke fører til angst og handlingslammelse?

Den nordiske børne- og ungdomslitteratur har de seneste år tematisk og æstetisk bevæget sig ind på dette område. Kreativiteten har været stor, og værkerne er gribende.

Årsmødet 2024 sætter fokus på klima og bæredygtighed i den allernyeste nordiske børne- og ungdomslitteratur. Vi nærmer os den både teoretisk og i møder med svenske forfattere, der kredser om klimakrise og bæredygtighed.

Perspektivet vil være spørgsmålet om, hvordan vi i dansk i læreruddannelsen arbejder med klima og bæredygtighed. Bæredygtighed er skrevet ind i målet for LU23. Men hvad gør vi, og hvad gør vores svenske og norske kolleger, når den flotte overskrift skal omsættes til konkret undervisning. Hvilke værker bruger vi? Og kan vi finde arbejdsformer, der i sig selv er bæredygtige, og i hvordan ser de i givet fald ud.

Årsmødet afholdes i Lund. For at styrke det nordiske perspektiv, inviterer vi i år også kolleger fra Svensklærerforeningen til at deltage på mødet.

 

 

Lars Stubbe Arndal
Kontakt

Lars Stubbe Arndal
Formand for sektionen for læreruddannelse
lar@dansklf.dk