Lær af forfatterne

Lær af forfatterne

Skriveråd til alle teksttyper
Af Søren Boy Skjold
ISBN: 
9788779969889
Målgruppe: 
stx
hf
hhx
htx
eux

***GULE TILBUD!***
​(Til og med 31. januar 2021)

Med udgangspunkt i et kort tekststykke fra nogle af dansk litteraturs bedste forfattere giver bogen 21 gode råd til, hvordan man forbedrer sit sprog og skriver bedre tekster.

Levering 1-3 dage
Kr. 40,00
Medlemspris: Kr. 40,00 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Hvordan skriver man let og forståeligt? 

Det får man svaret på i Lær af forfatterne – skriveråd til alle teksttyper.

Bogen giver 21 gode råd til, hvordan man forbedrer sit sprog og skriver bedre tekster. Der er for eksempel fokus på indledninger og afslutninger, sætningslængde, verber og scenisk opbygning.

Hvert kapitel indeholder et skriveråd, et tekststykke fra en af dansk litteraturs bedste forfattere, en sproglig analyse og en kort introduktion til forfatterskabet. Desuden er der opgaver, som giver mulighed for at arbejde med skriverådet i egne tekster. 

De enkelte kapitler kan læses alene. Men læser man hele bogen, får man et overblik over dansk litteraturhistorie fra Amalie Skram og det moderne gennembrud til Maria Gerhardt og autofiktionen i 2017. Samtidig får man værktøjer til at formulere sig varieret, aktivt, konkret, sammenhængende og troværdigt. På den måde kombinerer bogen to centrale dele af danskfaget: at skrive og at læse god litteratur. Og det er oplagt, for man bliver bedre til at skrive ved at læse.

Skrivning er et håndværk: Man bliver god, hvis man øver sig. Og hvis man lærer, hvordan andre udtrykker sig. Så enkelt er det.

Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788779969889
Antal sider: 
160
Årstal: 
2018
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.41