Læsefidusen – Nyt dansksystem til indskolingen

Læsefidusen er bygget op omkring danskfagets kompetenceområder: læsning, fremstilling, fortolkning og kommunikation. Eleverne skal lytte, tale, læse, skrive, opbygge viden om og erfaringer med det danske sprog i både fiktions- og faktatekster.

I Læsefidusen præsenteres eleverne for enkle lydlette afkodningstekster med indbygget progression. Teksterne bliver udfoldet i et hyggeligt univers, hvor man følger Lilli på 7 år og Lasse på 9 år i Broby.

Systemet understøtter en balanceret undervisning i læsning og skrivning, det systematiske arbejde med strategier, hvor undervisningsdifferentiering er et vigtigt element. Eleverne bliver præsenteret for forskellige teksttyper, der sætter fokus på afkodning, udvikling af ordkendskab, sprogforståelse, genreforståelse og faglig læsning og skrivning. 

Læsefidusen tager udgangspunkt i arbejdet med tydelige mål og evaluering.

LÆSEFIDUSSYSTEMET består af:
MIN LÆSEBOG, MIN ARBEJDSBOG, LÆRERHÅNDBOG til 1. klasse
MIN LÆSEBOG, MIN ARBEJDSBOG, LÆRERHÅNDBOG til 2. klasse

NB! 0. klasse er på vej. 


Læsefidusen Min læsebog 0 kommer til november 2019.


Læs mere i hæftet "Læsefidusen - Nyt dansksystem til indskolingen"
Download hæftet "Læsefidusen - Nyt dansksystem til indskolingen" (pdf)


LÆSEFIDUSEN er mere end en plysabe!
►Læs artiklen "Læsefidusen er mere end en plysabe!"fra tidsskriftet DANSK 2/2018


Mangler du et skoleskema?
Læsefidusen har også brug for at kende dagens program og vil da gerne dele sit skoleskema med jer. Print Læsefidusens skoleskema, og lad eleverne selv skrive fag ind i skemaet.
Hent skoleskemaet (pdf)


Anmeldelser:

En god fidus
"Grundigt og varieret materiale, hvori der indgår både enkle afkodningstekster og klassisk børnelitteratur.
[… ] I både læsebogen og arbejdsbogen går man grundigt til værks, og der er masser af variation. [… ] Lærerhåndbogen er et uvurderligt redskab for især den mere uerfarne lærer."​

(Folkeskolen.dk, 27. juni 2018. Af Lise Bregnhøj) Læs hele anmeldelsen på folkeskolen.dk 


Det glæder en gammel læsevejleder at se, hvordan hvert af de 15 kapitler har spot på afkodning, udvikling af ordkendskab, sprogforståelse og genreforståelse og er overskueligt struktureret omkring F0R-, MENS- og EFTER-strategier. […] Udførlig lærerhåndbog, der klæder underviseren godt på til at opbygge elevernes viden om og erfaringer med det danske sprog og med vejledning til hvert af Læsebogens 15 kapitler. Desuden eksempler på årsplan, ugeplan og elevaktiviteter. […] Alt i alt et rigtigt godt bud på et nyt dansksystem, der kommer som system til hele indskolingen (0.-2. klasse).”
Læsepædagogen nr. 4/2018. Af Gitte Durinck) Læs hele anmeldelsen (pdf)


Se, og køb foreløbige bøger i systemet: