Læsefidusen MIN LÆSEBOG 0

Læsefidusen MIN LÆSEBOG 0

Nyt dansksystem til 0.-2. klasse
Af Maj-Britt Westi, Bente Østergaard Pedersen, Dorrit Bang
ISBN: 
9788772112084
Målgruppe: 
0. klasse

2. UDGAVE (Nov. 2020)

Læsefidusens system til børnehaveklassen understøtter kompetenceområdet Sprog i Fælles Mål i børnehaveklassen. Sammen med Læsefidusen skal eleverne lytte, tale, læse, skrive og opbygge viden om og erfaringer med bogstavers former, navne og lyde.

Levering 1-3 dage
Kr. 179,00
Medlemspris: Kr. 134,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Ekstramateriale

MIN LÆSEBOG 0 understøtter kompetenceområdet Sprog Fælles Mål for børnehaveklassen. Eleverne skal lytte, tale, læse, skrive og opbygge viden om og erfaringer med bogstavers form, navn og lyd.

MIN LÆSEBOG 0 præsenteres eleverne for en systematisk gennemgang af bogstavers form, navn og lyd. Det primære fokus er på bogstavernes standardlyde, men også de betingede lyde får opmærksomhed. Bogstaverne introduceres i seks lydfamilier, hvoraf vokalfamilien er den første. I forbindelse med gennemgang af konsonanterne møder eleverne små lydlette tekster, hvor der er fokus på syntesearbejde og afkodning af helt enkle ord og sætninger. 

Systemet understøtter en balanceret undervisning i læsning og skrivning, hvor undervisningsdifferentiering og forældreinddragelse er vigtige elementer. Eleverne bliver præsenteret for forskellige teksttyper, der sætter fokus på afkodning, udvikling af ordkendskab, sprogforståelse og genreforståelse. 

MIN LÆSEBOG 0 består af seks kapitler, og hvert kapitel indeholder tre tilgange til arbejdet med læsestrategier og tekstforståelse:

LYT OG TAL – uddrag af børnelitterære tekster med klassikerstatus
Fokus: Elevernes ordkendskab og sprogforståelse ved dialogisk oplæsning.

LÆS OG LÆS – bogstavgennemgang og lydlette afkodningstekster
Fokus: Elevernes bogstavkendskab og arbejde med syntese samt strategier til afkodning af små tekster med lydlette ord og hyppige ikke-lydrette småord.

LÆS OG SKRIV – fiktions- og faktatekster
Fokus: Elevernes begyndende genreforståelse ved fælleslæsning af enkle fiktions- og faktatekster.

Videoer med håndtegn
Til arbejdet med bogstavernes lyde, er der små film med børn, der viser håndtegn. Se under fanen "Webmaterialer" herover.

Se uddrag fra bogen.

Læsefidusen 0 består af:
MIN LÆSEBOG 0
MIN ARBEJDSBOG 0
MIN ARBEJDSBOG 0 (eBog)
HÅNDBOG 0
LÆSEFIDUSENS KODEKORT OG FIDUSER
LÆSEFIDUSEN (plysdyr)
LILLEFIDUSEN (plysdyr)
LÆSEFIDUSEN PLAKATSÆT 0

Se folderen Læsefidusen – Nyt dansksystem til indskolingen:

Print folderen (pdf).

ISBN: 
9788772112084
Antal sider: 
112
Årstal: 
2019
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
INDSKOLING
Vægt: 
0.59
Anmeldelser: 


”Materialet Læsefidusen O består af en læsebog, en arbejdsbog, en lærerhåndbog og 56 A4-kort til leg med lyde. […] hele materialet står tydeligvis på et solidt fagligt fundament. Der arbejdes ud fra en bottom-up-metode med lydprincip 1 som det primære og med skemateori og multisensoriske aktiviteter som differentieringsredskaber i baghovedet. […] grundigt, tydeligt og en gave til særligt den nye børnehaveklasselærer/indskolingslærer, der længes efter at blive taget ved hånden.”
(Læsepædagogen nr. 4/2020. Af Amalie Sif Thomsen)


Moderne "Læsefidus"
"[…] "Læsefidus"-systemet kendetegnes ved den legende tilgang til sproglig opmærksomhed, når det gælder samtaler, fortællinger, skrivning og læsning, sådan som det anbefales i Fælles Mål for børnehaveklassen.

[…] Læsebogen ser meget indbydende ud med tydelige bogstaver og flotte farvede illustrationer, der inviterer eleverne med ind i teksterne, så de ønsker at komme i gang med at læse i bogen. 

[…] Arbejdsbogen er velgennemtænkt og pædagogisk sammensat. Den ser overskuelig ud, og hjælpetegningerne er tydelige. Opgaverne i arbejdsbogen understøtter de seks kapitler i læsebogen.

[…] meget informerende og er en stor hjælp i arbejdet med sprog, læsestrategier og tekstforståelse."
(Folkeskolen.dk, 25. juni 2020. Af Pia Weise Pedersen)
Læs hele anmeldelsen på folkeskolen.dk

Læsefidusens håndtegn 
Læsefidusens håndtegn bygger på Markussens arbejde med håndfonemer. I Læsefidusens system kan du vælge at bruge håndtegn i forbindelse med arbejdet med bogstavernes lyde. Bogstaverne tilhører forskellige lydfamilier i forhold til, hvor lyden dannes. 


VOKALFAMILIEN:


Dirigenttegn til alle vokaler


FORTUNGEFAMILIEN:


Håndtegn til sHåndtegn til nHåndtegn til lHåndtegn til tHåndtegn til d


HALSFAMILIEN:


Håndtegn til hHåndtegn til r


LÆBEFAMILIEN:


Håndtegn til mHåndtegn til bHåndtegn til fHåndtegne til pHåndtegn til v


BAGTUNGEFAMILIEN:


Håndtegn til kHåndtegn til gHåndtegn til j