Læsefidusens kodekort og fiduser

Læsefidusens kodekort og fiduser

Nyt dansksystem til 0.-2. klasse
Af Maj-Britt Westi, Bente Østergaard Pedersen, Dorrit Bang
ISBN: 
9788772111254
Målgruppe: 
0.-2. klasse

Læsefidusens KODEKORT og FIDUSER er et visuelt værktøj til at undervise begynderlæsere i at koble bogstavernes former og deres vigtigste lydforbindelser samt i relevante læsestrategier.

Levering 1-3 dage
Kr. 369,00
Medlemspris: Kr. 276,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Læsefidusens KODEKORT og FIDUSER består af i alt 56 A4-kort til arbejdet med hhv. syntesedannelse og læsestrategier i begynderundervisningen.

KODEKORTENE hjælper begynderlæsere med at tilegne sig et funktionelt bogstavkendskab. Lege med kodekort i Læsefidusens bogstavbutik medvirker til en legepræget undervisning og et inviterende læringsmiljø med sproglyde og bogstaver.

KODEKORTENE består af 38 A4-kort med alfabetets 29 bogstaver samt 9 ekstrakort:

  • Hvert kodekort har både det lille og det store bogstav samt billeder af huskeord, der understøtter bogstavets vigtigste lyd i forlyd (standardlyd).
  • På alle kodekort med vokaler optræder flere huskeordsbilleder, fordi vokalerne ofte har en alternativ lyd (betinget lyd) i forlyd.
  • Der er udarbejdet ni ekstra kodekort med huskeord, der understøtter bogstavers alternative lyde (betingede lyde) i indlyd og udlyd. Disse huskeord vises både som billede og tekst for at sikre, at de ikke opfattes som billeder af huskeords forlyd.

FIDUSERNE består af 14 A4-kort med 14 læsestrategier, der anviser begynderlæseren konkrete strategier til afkodning og tekstforståelse. To af fiduserne er nøglestrategier: lyd-fidus-strategien til lydrette og lydlette ord og foto-fidus-strategien til ikke-lydrette småord, som ikke kan læses ved at sætte lyd på hvert bogstav.

FIDUSERNE understøtter undervisning i, at al læsning er en proces. Begynderlæseren skal lære at lytte og læse aktivt. Eksempelvis skal eleven støttes i at aktivere sin baggrundsviden, før der læses, fx via strategien Se på siden. Læs billeder. Ligesom eleven skal lære at danne syntese, mens der læses, via strategien Sæt alle bogstavlyde sammen. Efter at der er læst, skal eleven lære at vurdere sin læsning via strategien Hvordan gik det?

Se eksempler på kodekort og fiduskort.
 

Læsefidusen 0 består af:
MIN LÆSEBOG 0
MIN ARBEJDSBOG 0
MIN ARBEJDSBOG 0 (eBog)
HÅNDBOG 0
LÆSEFIDUSENS KODEKORT OG FIDUSER
LÆSEFIDUSEN (plysdyr)
LILLEFIDUSEN (plysdyr)
LÆSEFIDUSEN PLAKATSÆT 0

Se folderen Læsefidusen – Nyt dansksystem til indskolingen:

Print folderen (pdf).

ISBN: 
9788772111254
Antal sider: 
56
Årstal: 
2019
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
INDSKOLING
Vægt: 
1.36