Litteratur med udsyn. Bind 1


Hvordan skal et nationalt fag som dansk forholde sig til globaliseringen? Gennem fem tilrettelagte undervisningsforløb viser udgivelsen, hvordan man kan (gen)tænke danskfagets litteraturundervisning i et globaliseringsperspektiv.
Beskrivelse
Yderligere info
Anmeldelser
Ekstramateriale
Mennesker i bevægelse, kulturer, der mødes, international mediekultur delt på nettet. Den verden, vi lever i og må forholde os til hver dag, er gennemstrømmet af globaliseringen. Men hvordan påvirker globaliseringen litteraturen og litteraturundervisningen?
Litteratur med udsyn1+2 giver et bud på, hvordan danskfaget kan medtænke globaliseringen, hvilket er nødvendigt, hvis faget skal hjælpe os til at forstå, hvad det vil sige at være menneske i en moderne verden.
Med fem tilrettelagte forløb: “Migration”, “Netlitteratur”, “Vidnesbyrd”, “Grønland” og “Orienten” bevæger Litteratur med udsyn sig i nedslag fra nutiden til oplysningstiden og præsenterer nogle af de spændende muligheder, der viser sig, når vi ser på litteraturen med globale øjne.
Det globale blik giver nye perspektiver på kanoniserede forfattere, lader ikke-kanoniserede forfattere træde frem i lyset og skaber plads til nye emner og genrer. Det er LITTERATUR MED UDSYN.
Bind 1 består af forløb om ”Migration”, ”Netlitteratur” og ”Vidnesbyrd”.
Se uddrag fra Litteratur med udsyn. Bind 1
"Litteratur med udsyn er i det store og hele et ambitiøst bud på at indarbejde det globale perspektiv som et naturligt aspekt af danskfaget uanset uddannelse og studieretning."
(Dansknoter 2/2018, juni 2018. Af Henrik Nyvang, lektor på Ikast-Brande Gymnasium)
Læs hele anmeldelsen (pdf)
Dansk i grundforløbet – forløbet migrationslitteratur i Litteratur med udsyn 1
Af Thor Gustafsson, Rasmus Urup Kjeldsen & Anders Hedegaard Kristiansen
Afsnittet om migrationslitteratur i bind 1 af Litteratur med udsyn er velegnet til at bygge grundforløbet i dansk op omkring. Det har de i efteråret 2017 gjort på Langkær Gymnasium i Aarhus. Undervisningsforløbet viser konkret, hvordan det kan gøres. Modul for modul.
Og bogens andre forløb kan jo så passende bruges i forløb i studieretningsklasserne. Det er da smart!