Luftballoner

Luftballoner

Karnevalisme, fantastik og magisk realisme i dansk
Af Rigmor Kappel Schmidt
ISBN: 
9788772110639
Målgruppe: 
stx
hf
hhx
htx
eux

NYHED! Indgik i forårets bogpakke 2019 

Realismens er en flerstrenget litterær strømning og langtfra altid jordbundet og fornuftsbaseret. Luftballoner tager dig med på ballonfart gennem litteratur, hvor realismen tvistes en smule, overdrives, forvrænges, forgyldes. Tematisk samler teksterne sig omkring folk der stiger til vejrs eller drages mod afgrunden.

Tilbage til oversigten.

Levering 1-3 dage
Kr. 215,00
Medlemspris: Kr. 161,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Kom med på ballonfart gennem dansk litteratur. Forfatterne er så realistiske, at man kan se Svend Åge Madsens Aarhus og Ib Michaels Nørrebro for sig. Og samtidig har hver af dem en tvist af en anden skrivemåde, noget fremmed og eksotisk, der sætter farver på den jordnære, fornuftsbaserede realisme. Det kan være grotesk realisme, magisk realisme eller fantastik, der giver realismen dens farvning, men den oprørske karnevalisme kan også komme på banen og vende op og ned på det velkendte og hverdagslige.

Denne leg med realismen går igen hos en lang række af vores kendte og elskede forfattere. Og den er omdrejningspunktet for Luftballoner, som introducerer til disse oversete strømninger i dansk litteratur. Introduktionen fører eleven ind i de forskellige stilretninger, og antologien bringer uddrag af skønne og sprælske tekster fra Holberg til i dag og med teksteksempler fra verdenslitteraturen. Undervejs kan også tre kanonforfattere krydses af. Til alle tekster er der introduktioner og arbejdsspørgsmål.

Tematisk samler teksterne sig omkring folk der stiger til vejrs eller drages mod afgrunden. Højst overraskende viser det sig nemlig, at den stilistiske og kompositoriske leg med realismen hos mange af forfatterne bliver kombineret med luftballoner, vinger eller slet og ret oprør mod tyngdeloven. Eller med en dragning mod afgrunden, mod det underjordiske eller bare kælderen.

Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788772110639
Antal sider: 
280
Årstal: 
2019
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.45