Luremine

Luremine

Af Ellen Holmboe
ISBN: 
9788779966369
Målgruppe: 
6.-10. klasse
Serie: 

I Luremine befinder to nutidige drenge, der leger krig, sig pludselig ved Skallingen anno 1945. Her tager de del i minerydningen. Luremine indgår i EKKO-serien, der på en unik måde kobler fiktion og fakta.

Levering 1-3 dage
Kr. 109,00
Medlemspris: Kr. 81,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Ekstramateriale

I Luremine befinder to nutidige drenge, der leger krig, sig pludselig ved Skallingen anno 1945. Her tager de del i minerydningen – et arbejde der i det virkelige liv blev foretaget af tyske krigsfanger. I forbindelse med den rædselsvækkende oplevelse med at rydde miner møder de to tyske spøgelsesdrenge, Rache og Richter der lokker og truer dem til at lege luremine.

Bogen Luremine tager afsæt i en virkelig hændelse, nemlig den at tyske krigsfanger i 1945 var tvunget til at rydde Skallingen ved Vestkysten for miner. I bogen præsenteres fakta om dette i en selvstændig del af bogen der både rummer faktuelle oplysninger samt autentiske fotos fra 1945.

Luremine indgår i EKKO-serien der kobler fiktion og fakta. Her kan eleverne opleve ekkoet fra fortiden fortalt som fiktion og underbygget af fakta. Serien kan bruges til selvlæsning, i danskundervisningen eller i et tværfagligt forløb med historiefaget.

ISBN: 
9788779966369
Antal sider: 
36
Årstal: 
2014
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
MELLEMTRIN
UDSKOLING
Vægt: 
0.11
Anmeldelser: 

"Ny serie af bøger formidler historien i to dele: Først som en fiktiv appetitvækker og dernæst som faktisk input om et givent emne. Dét er godt tænkt." (Folkeskolen.dk, 10. juni 2014. Af Maja Birgitte Lumholtz).
Læs hele anmeldelsen på folkeskolen.dk

"Bogen fortæller ikke bare en spændende historie om fire drenge, der, trods vidt forskellige skæbner, ender i samme pinagtige situation, den er også et spændende forsøg på at lave en kobling mellem fortid og nutid." (Falihos.dk, februar 2015, Anmeldelser. Af Dennis Hornhave Jacobsen).
Læs hele anmeldelsen på falihos.dk