Lydfortællinger

Lydfortællinger

Af Trine May, Frederik May og Jonatan May
ISBN: 
9788779969506
Målgruppe: 
7.-10. klasse

Lydfortællinger er målrettet 7.-10. klasse og sætter fokus på lydfortællinger i bredeste forstand. Foruden at være en introduktion til genren lydfortællinger skal eleverne både lytte til og selv producere små lydfortællinger af varierende længde og indhold. Eleverne lærer at analysere lydfortællinger med udgangspunkt i tre analyseområder dramaturgi, stemmer og lyde.

Levering 1-3 dage
Kr. 179,00
Medlemspris: Kr. 134,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Webmateriale

Denne bog handler om lydfortællinger – altså fortællinger du alene oplever med ørerne. Det er en spirende genre, for siden telefonen blev det største medium, er der blevet podcastet lydfortællinger som aldrig før. 

Eleverne præsenteres for de allerbedste og mest dramatiske af slagsen. De vil blandt andet stifte bekendtskab med en bankrøver på vej til sit første kup, en ung mand der fanges af Gestapo-officerer, og en mystisk kvinde der frekventerer klostre i det danske land med sin tunge kuffert. Alle lydfortællinger tilgås via QR-koder indsat i bogen.

Foruden at lære om genren og anvende deres viden i et fokuseret arbejde med at analysere, fortolke, vurdere og perspektivere, bliver eleverne klædt på til selv at producere egne lydfortællinger og få ideer til, hvordan lydfortællinger kan indgå i den mundtlige prøve. 

Lydfortællinger er målrettet 7.-10. klasse og sætter fokus på lydfortællinger i bredeste forstand. Eleverne lærer at analysere lydfortællinger med udgangspunkt i tre analyseområder dramaturgi, stemmer og lyde.

Se uddrag fra Lydfortællinger.

 

**Nomineret til Undervisningsmiddelprisen 2019**

ISBN: 
9788779969506
Antal sider: 
96
Årstal: 
2017
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
UDSKOLING
Vægt: 
0.36
Anmeldelser: 

”Der er lagt op til et grundigt arbejde med lydfortællinger, idet der er teori og gennemgang af fagtermer, der er arbejdsark og vejledninger, og der er lettilgængelige lydfortællinger. […] det er nemt at gå til, kan gennemarbejdes på 3-4 uger, er relevant i forhold til Fælles Mål og giver mulighed for at fordybe sig i fagtermer. En lydfortælling kan anvendes som en del af de tre hovedværker til afgangsprøven i dansk, så her er Lydfortællinger en rigtig god indgang til dette. Jeg ser også en fordel ved lydfortællinger i forhold til ordblinde elever, der er vant til at arbejde med at lytte, for her bygges en ekstra dimension på, og arbejdet med fortællingen ligestilles med de andre.
(Læsepædagogen nr. 4/2018. Af Birgitte Looff schmidt)
Læs hele anmeldelsen (pdf)


Lettilgængeligt og overskueligt bud på undervisning i podcasts
"Udgivelsen "Lydfortællinger" er et velgennemarbejdet, lettilgængeligt og overskueligt bud på undervisning i genren."
(Folkeskolen.dk, 19. januar 2018. Af Lars Stubbe Arndal).
Læs hele anmeldelsen på folkeskolen.dk

Download Audacityguide (pdf)


Links til lydfortællinger:

►Lyt til Skoleudflugten

►Lyt til Rieper-Holm-Sagen 

►Lyt til Rystelsen

►Lyt til Ringbindsattentatet 

►Lyt til Farfars to liv 

►Lyt til En ny klostergæst

►Lyt til Drengen på Knallerten

►Lyt til Klitspring 
(Vejledning til afspilning af ”Klitspring” - i Google Chrome og Firefox. ► Klik her)

►Lyt til I Et Forhold Med 

►Lyt til Musikvideo med Nirvana