Lynkineser

Lynkineser

Min historie
Af Jesper Wung-Sung
ISBN: 
9788779969445
Målgruppe: 
4.-8. klasse

Lynkineser er Jesper Wung-Sungs tilbageblik på sin opvækst. Samtidig er det historien om ikke altid at passe ind i systemerne, men være sikker på det hjertet falder for og at holde fast i det. Bogen er skrevet i et let tilgængeligt sprog og oplagt til 4.-8. klasse.

**Nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2018**

Levering 1-3 dage
Kr. 189,00
Medlemspris: Kr. 141,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Lynkineser er Jesper Wung-Sungs tilbageblik på sin opvækst. Historien begynder ved San Wung-Sung, oldefaren. Han kommer hertil i 1902 fra Kina for at blive udstillet i Tivoli. Navnet Wung-Sung bæres videre af faren Hainan, som er sømand og rejser verden rundt, men forelsker sig i pigen Elly på Ærø nytårsaften. Det er et forhold med raketter, heksehyl og rørbomber fra starten af. Ellys forældre er ikke begejstrede, da de hører, hun er forelsket i en kvartkinesisk sømand. Men Elly holder ved, og snart er hun gravid, og det bliver begyndelsen på Jesper Wung-Sung. 

Siden følger en historie, som handler om ikke altid at passe ind i systemerne, men være sikker på det hjertet falder for og at holde fast i det.

Lynkineser indgår i erindringsserien Min historie. Bogen er skrevet i et let tilgængeligt sprog og oplagt til 4.-8. klasse.

Lynkineser er illustreret af Rasmus Meisler. 

Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788779969445
Antal sider: 
104
Årstal: 
2017
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
MELLEMTRIN
UDSKOLING
Vægt: 
0.35
Anmeldelser: 


"NORDISK RÅDS PRIS-NOMINERT: Danske Jesper Wung-Sung forteller vindskjevt og avvæpnende om å vokse opp og være litt annerledes, mens han holder seg langt unna klisjeene.
[…] Lynkineser tar utgangspunkt i denne utenforskapen uten å bli hverken sentimental eller raljerende. Tvert imot er boken preget av en underlig men lun humor som gjør hele boken avvæpnende – selv når det ligger alvorlige hendelser mellom linjene.
[…] Om det er noe Lynkineser uansett beviser, er det at memoarer kan være en sterk sjanger også for yngre lesere. Norske forfattere elsker tilsynelatende virkelighetslitteratur og bøker om oppvekst – hvorfor ikke skrive en som er myntet på de yngre her i landet også?"

(barnebokkritikk.no, 4. oktober 2018. Af Walter Wehus) ►Læs hele anmeldelsen på barnebokkritikk.no

 

... "Lynkineser" er en historie om ikke altid at passe ind i systemerne – det gjorde Jesper Wung-Sungs far, Hainan, i øvrigt heller ikke, og derfor bliver han sendt til søs. Jesper Wung-Sung har haft ét fast arbejde, og det var som avisbud, men da han en dag smed alle aviserne i havnen i Marstal – eller var det vinden, der tog dem? – var det slut. Siden har den ikke stået på fast arbejde i Jesper Wung-Sungs liv.
... Rasmus Meisler illustrerer fantastisk, bruger behændigt fotos fra Wung-Sungs private album, tegner selv og leger på en kreativ måde illustrationerne ind på siderne med stor variation og kreativitet, det er en ren fryd at se derpå.
... "Lynkineser" er meget velegnet til oplæsning og til danskundervisningen i 5.-8. klasse. Alle utilpassede drenge og piger vil føle sig set af Jesper Wung-Sung. Held og lykke med at bruge "Lynkineser" i undervisningen! Bare det var mig!"

(Folkeskolen.dk, 6. juli 2017. Af Bent Rasmussen) ►Læs hele anmeldelsen på folkeskolen.dk


… "der er absolut ikke tale om en fuser, men om en velskrevet erindringsmosaik i tekst og billeder tilsat en ordentlig omgang rutineret forfatter i form af Papa Wung-Sung.
...”Lynkineser” er på samme tid en meget morsom bog med selvironisk distance og en bog med en dyb alvor. 
… Bogen viser, at man godt kan skrive erindringer uden at blive privat. Jesper Wung-Sungs fortælling er basalt interessant og spændende.
…”Lynkineser” anbefales til brug på skolens mellemtrin og i de ældste klasser. Her kan erindringsbogen indgå i en læsning af forfatterskabet eller i en kritisk undersøgelse af autofiktion som genre."

(Bogbotten.dk, 19. juni 2017. Af Søren Fanø) ►Læs hele anmeldelsen på bogbotten.dk 


... "En fascinerende fortælling om ikke altid at passe ind, men alligevel holde fast i det, som hjertet banker for. Det er en fortælling, som er skrevet med stor humor, følsom poesi og dyb tanke. En rigtig flot billed- og læseoplevelse, som vil være guf at dykke ned i med danskfaglige briller, men som også gør det rigtigt fint som lystlæsning.
... En rigtig skøn erindringsbog, som trækker på mange fortælletekniske finesser. Anbefales varmt til indkøb til såvel PLC som folkebibliotek."

(DBC, 12. juni 2017. Af Pia Gunilla Park) ► Læs hele anmeldelsen (pdf)


… de bedste anbefalinger kommer fra læserne.
Pernille Baun har delt sin begejstring over LYNKINESER på Instagram: 

”… for alle andre med en forkærlighed for små samfund, fortællinger om opvækst og trælår er den klart et læs værd. Temaet om at vokse op og vokse til går aldrig af mode; heller ikke i dette tilfælde. Velskrevet, stærkt og skarpt.”

Klik på billedet for at se hele anbefalingen.


 

Jesper Wung-Sungs ”Lynkineser” får fem smileys i Kids’ News, hvor den 10-årige anmelder Anna Frederiksen konkluderer:
“Det sjoveste ved bogen var nok, at han smed sine aviser i vandet, fordi han ikke gad mere. Alt i alt var bogen super-god! Jeg vil helt klart anbefale den til mine venner!”
Se det fine billede af anmeldelse og bog på Wung-Sungs Instagram (august 2017)