Man begraver de døde

Man begraver de døde

Billedroman
Af Dorte Karrebæk
ISBN: 
9788772111179
Målgruppe: 
6.-10. klasse

Man begraver de døde er Dorte Karrebæks smukke og stærke fortælling i ord og billeder om en dreng i dyb krise. Oplagt til litteraturarbejde og analyse af samspillet mellem tekst og billede i 6.-10. klasse.
Indgår i serien Billedroman.

Levering 1-3 dage
Kr. 169,00
Medlemspris: Kr. 126,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

En fin og barsk fortælling om en lille dreng, der kæmper med en stor sorg og følelser af ensomhed og forladthed. Forhistorien præsenteres udelukkende i billeder, ligesom vi også afslutningsvist for et lille kig ind i drengens fremtid i billeder.

Dorte Karrebæk har skrevet og illustreret. Oplagt til litteraturarbejde og analyse af samspillet mellem tekst og billede i 6.-10. klasse.

Indgår i serien Billedroman.

Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788772111179
Antal sider: 
72
Årstal: 
2019
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
MELLEMTRIN
UDSKOLING
Vægt: 
0.31
Anmeldelser: 

[…] "En helt fantastisk historie om dyb omsorgssvigt - meget smuk, meget alvorlig. På overfladen ser det ud som om mormoren tager sig af sit barnebarn, men hvad enten det skyldes hendes egen sorg eller alkoholmisbrug, eller begge dele, så er hun helt ude af stand til at tage sig af den triste, ensomme dreng. Illustrationerne forstærker på smukkeste vis den frygtelige historie. 

[…] Anbefales absolut - men bør formidles varsomt. Bogen fungerer bestemt bedst i samtale mellem børn og voksen."
(Materialevurdering DBC, uge 1/2020. Af Jesper Holtoug) 


”Hvis der er nogen, som har knækket hegnspæle og gjort op med, hvad man kan fortælle børn og andre mennesker, så er det Dorte Karrebæk - stærkt støttet af pseudonymet Oscar K. De afsluttede samarbejdet sidste år med ' Lighuset i Breslau', hvor alle kort blev lagt på kistelåget. Nu er hun på egen hånd og pensel. ' Man begraver de døde' er stærke sager. Det er en bog i kategorien ' billedromaner', som bliver udgivet af dansklærernes eget forlag.

"[…] Det er en historie i tilsyneladende henkastede illustrationer, som det er Dorte Karrebæks varemærke for tiden, men de er ladet med betydninger og usagte ord. Farverne er holdt i afbleget retro. Hun går tæt på. Mange vil mene, at hun går for tæt på, men ikke jeg.”
(Politiken 19. december 2019 Sektion 2 (Kultur), side 8. Af STEFFEN LARSEN)


"[…] "Man begraver de døde" er en smuk, stærk og barsk fortælling om en dreng i dyb eksistentiel krise fortalt i billeder og ord af Dorte Karrebæk. […] I "Man begraver de døde" er hun tilbage i de kuldslåede beskrivelser af den barndom, man ikke ønsker for nogen. 

[…] I "Man begraver de døde" viser Dorte Karrebæk den fortællekunst, hun mestrer, og som hun har demonstreret i en lang række værker; men også sine evner som illustrator med indfølte, ekspressive og stærke billeder.  

I skolen kan værket læses, undersøges, analyseres og fortolkes i de ældste klasser, og fortællingen kan fint indgå i en forfatter- / illustratorskabslæsning. Fortællingen er herligt fri for løftede pegefingre, hvilket giver plads for læserens egen oplevelse af teksten. "Man begraver de døde" er en god fortælling, kort, poetisk og præcist fortalt i tekst og billeder med stor indlevelse."
(bogbotten.dk, 4. december 2019. Af Søren Fanø)
Læs hele anmeldelsen.


"[…]  ”Man begraver de døde” kan anbefales til danskundervisningen på mellemtrinnet. Her er billeder og tekst, der kan være afsæt for mange litteratursamtaler om ensomhed, om fællesskab, om børns vilkår og om svære tider for et barn."
(DANSK nr. 4/2019. Af Bodil Christensen, lektor i dansk, master i børnelitteratur læreruddannelsen, Aalborg)
Læs hele anmeldelsen (pdf)


"Dansklærerforeningens Forlag viser gang på gang vejen i forhold til fag- og skønlitterære udgivelser. En serie som jeg er særligt begejstret for er Billedromanen.
[…] 
Nu er der kommet to nye skud på stammen af Billedromaner. Dorte Karrebæk "Man begraver de døde”. Jesper Wung-Sung/Otto Dickmeiss “De tre små kinesere”. Man er ikke i tvivl om, de er afsenderne. Karrebæk dystert - men alligevel med en varme. Wung-Sung med et sprogligt overskud, masser af intertekstualitet og (selvfølgelig) H. C. Andersen. Hvis du ikke har stiftet bekendtskab med Billedromanen - så lån hele serien - og husk at få de nye med!"​

(Instagram, bausagerbooks, november 2019)
Læs hele anmeldelsen.