Martin Andersen Nexø - en kanonforfatter

Martin Andersen Nexø - en kanonforfatter

Af Thorkild Borup-Jensen
ISBN: 
9788779964938
Målgruppe: 
7.-10. klasse
stx
hf
hhx
htx og eux

Bogen præsenterer i ord og billeder forfatteren og hans forfatterskab.

Levering 1-3 dage
Kr. 149,00
Medlemspris: Kr. 111,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Ekstramateriale

Martin Andersen Nexø – en kanonforfatter præsenterer i ord og billeder Martin Andersen Nexø og hans forfatterskab.

Bogens kapitler udgør fire forskellige indfaldsvinkler til Martin Andersen Nexø og hans værker. Først gives et signalement af mennesket Martin Andersen Nexø gennem hans selvbiografier og tidlige værker og hans opvækst på Bornholm. Et verdensperspektiv vokser ud af de lokale forhold.  Dette belyses efterfølgende gennem en præsentation af forfatterens to hovedværker Pelle Erobreren og Ditte Menneskebarn.

Dernæst præsenteres Nexøs skiftende kunstopfattelser, hans brug af forskellige genrer og hans politiske radikalisering. I tredje kapitel fokuseres på Nexøs symbolbrug. I bogens afsluttende kapitel tages de gennemgående træk i Martin Andersen Nexøs forfatterskab op: vreden over social uretfærdighed og sympatien med samfundets svageste. Endelig opridses Martin Andersen Nexøs indflydelse på senere danske forfattere.

Bøgernes mange illustrationer udgør sammen med billedteksterne en væsentlig del af fremstillingen. Bøgerne er tilrettelagt, så de i folkeskolens ældste klasser kan læses i uddrag og indgå i samspil med andet materiale i den obligatoriske kanonlæsning.

I gymnasiet kan bøgerne anvendes som baggrundsstof og orientering, f.eks. i forbindelse med såvel individuelle opgaver som projektarbejde.
 
Martin Andersen Nexø – En kanonforfatter
indgår i serien Kanonforfattere, der præsenterer alle 14 kanonforfattere.

ISBN: 
9788779964938
Antal sider: 
72
Årstal: 
2013
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
UDSKOLING
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.26

Find inspiration til arbejdet med dansk litteraturs kanon
dansklf.dk/kanonarbejde kan du finde eksempler på konkrete faglige forløb til forskellige årgange, faglige artikler, eksempler på udgivelser og oversigter. Brug ideerne direkte eller som afsæt for dine egne forløb.