MERE Læselyst og Skrivefryd. Lærervejledning

MERE Læselyst og Skrivefryd. Lærervejledning

Af Cecilie Bogh & Jette Eiberg
ISBN: 
9788772110714
Målgruppe: 
7.-10. klasse

MERE Læselyst og Skrivefryd sætter fokus på alle delelementer i fiktionslæsning og skrivning med udgangspunkt i et nyt udvalg af nyere nordisk børne- og ungdomslitteratur. I arbejdet med hvert fokusområde, meget forskellige tekster og elevernes egen skrivning opbygges et solidt fundament og kendskab til nødvendige fagbegreber som analyse, fortolkning og perspektivering i forhold til litteratur.

Levering 1-3 dage
Kr. 379,00
Medlemspris: Kr. 284,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

MERE Læselyst og Skrivefryd er et undervisningsmateriale til 7.-10. klasse. Eleverne bliver igennem nyere nordisk børne- og ungdomslitteratur præsenteret for litteraturens byggeklodser og ved at læse og inddrage litteraturen i skriveprocessen bliver eleven bevidst om fiktionsskrivningens skriveproces, overvejelser og valg.

Eleverne skal arbejde med: Hvad er det for en slags tekst? Hvordan er teksten sammensat? Hvordan bliver den fortalt, hvem er med og hvor og hvornår foregår det? Hvordan bliver sproget brugt? Hvad drejer teksten sig om? Alle sammen spørgsmål, der skal have en central plads i arbejdet med litteratur for at blive bedre til at læse og skrive fiktion.

Materialet består af:

  • En elevbog, hvori eleverne igennem nye tekster bliver præsenteret for litteraturens byggeklodser og opgaver, hvor de skal læse, undersøge og skrive fiktionstekster. Se uddrag fra elevbogen.
     
  • En lærervejledningen med en kort gennemgang af materialets teoriramme, forslag til udlægning af de forskellige tekster, der optræder i elevbogen, oplæg til samtale om opgaver og tekster, kort introduktion til arbejdet med logbog og kopiark.
     
  • Et plakatsæt med fem plakater til inspiration i arbejdet med GENRE, KOMPOSITION, FORTÆLLER/AKTØRER/MILJØ, SPROGLIGE VIRKEMIDLER, HANDLING/TEMA.
ISBN: 
9788772110714
Antal sider: 
48
Årstal: 
2018
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
UDSKOLING
Vægt: 
0.15
Anmeldelser: 


"Kender man ikke de første to bøger, kan man sagtens hoppe med på vognen, for lærervejledningen er blevet lidt fyldigere og gennemgår tekster og opgaver med cirka en side til hvert tekstuddrag.
[…] Målet er at gøre eleven bevidst om litteraturens byggeklodser ved at inddrage skriveprocessen i arbejdet med at læse fiktionstekster.
[…] en vej til at forstå fiktionsskrivningens byggeklodser, skriveprocessens delelementer, overvejelser og valg."

(Læsepædagogen, nr. 3/2019. Af Lene René Nielsen) ► Læs hele anmeldelsen(pdf)


”Den nye udgivelse med samme titel, dog påklistret et lille ”mere”, er intet mindre end fremragende her 13 år efter den første udgivelse. […] Ligesom forfatterne har gjort sig umage og udgivet et godt materiale, så er Maria Buchmanns illustrationer ret fængende for målgruppen af elever i folkeskolens overbygning. […]Tilbage er at anbefale materialet på det varmeste, og spændende om vi skal vente 13 år på "Mere mere læselyst og skrivefryd."
(Folkeskolen.dk, 22. november 2018. Af Sofia Esmann Busch) ►Læs hele anmeldelsen på folkeskolen.dk