Min øjesten

Min øjesten

Billedroman
Af Merete Pryds Helle
ISBN: 
9788772110783
Målgruppe: 
4.-7. klasse
Serie: 

**Nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2020!**

Min øjesten er Merete Pryds Helles fortælling om en pige, hendes søster der har et glasøje og om familierelationer, der kan være svære. En underfundig fortælling i ord og billeder til de 10-14-årige. Min øjesten indgår i serien Billedroman og er smukt illustreret af Helle Vibeke Jensen.

Levering 1-3 dage
Kr. 169,00
Medlemspris: Kr. 126,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

”Min søster har et glasøje.
Hun får hele tiden skiftet
det ud, for farven i glasøjet
passer ikke til det andet.

Far siger, at det ikke er min skyld,
det med, at min søster har glasøje.
Men han siger også, at det ikke er
hans skyld, at mor er flyttet hjem
til min storesøster Jasmin, der bor
på kollegie. Og det tror jeg, er forkert.”


Min øjesten er Merete Pryds Helles fortælling om en pige, hendes søster der har et glasøje og om familierelationer, der kan være svære. En underfundig fortælling i ord og billeder til de 10-14-årige. Min øjesten indgår i serien Billedroman og er smukt illustreret af Helle Vibeke Jensen.


Se uddrag fra bogen.

Nomineringer:

**Nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2020!**

**Nomineret til Weekendavisens Litteraturpris 2019**

ISBN: 
9788772110783
Antal sider: 
48
Årstal: 
2019
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
MELLEMTRIN
UDSKOLING
Vægt: 
0.22
Anmeldelser: 

"En smuk og følsom fortælling om svære familierelationer set gennem et barns logik. […] Som læser dykker man straks ned i historien og lader sig blive ført og ikke mindst rørt undervejs.

[…] At få Helle Vibeke Jensen til at illustrere bogen er lidt af en genistreg, for også hun bruger en metode, hvor en subtil forbindelse binder de enkelte opslag til hinanden og til historien. Hendes illustrationer er grafisk stærke og fremtræder som suggestive flader med enkelte genkendelige elementer. De består både af tegnede elementer og forskellige materialer, der er klippet sammen i et mønster. Der er ting i billederne, der er skarpe, andre uskarpe, og mønstrene har så mange detaljer, at man oplever en vis hypnotisk fascination, der giver klangrum til romanens smukke sprog.

[…] Min øjesten" er i det hele taget en utrolig vellykket og helstøbt bog, som man nyder at gå på opdagelse i."
(Kristeligt Dagblad 23. november 2019, Sektion 9, Side 46. Af Damian Arguimbau)


"Den tekstlige magi er understøttet af Helle Vibeke Jensens karakteristiske illustrationer, som indeholder detaljerede figurer og genstande, der er sat sammen i digitale collager."
(Weekendavisen, 16. august 2019. Af Anna Karlskov Skyggebjerg)


[…] "Min øjesten" er en utrolig smuk og følsom børnebog om en ung pige og hendes familie. […] "Min øjesten" er i det hele taget en utrolig vellykket og helstøbt bog, som man nyder at gå på opdagelse i."
(Kristeligt Dagblad 20. juni 2019 Sektion 1. Af Damian Arguimba)


Steffen Larsen giver fem hjerter til "Min øjesten" ❤❤❤❤
[…]"Min øjesten" svæver ubesværet ud og ind af virkelighed og drømmesyner, og sikke syner! […]efterlader en flerfarvet følelse af grokraft og venlighed. Det skal nok gå! Ikke mindst på grund af Helle Vibeke Jensens fortryllede kompositioner af øjne, nat og blomster. Sikke syner!"
(Politiken den 26. maj 2019. Af Steffen Larsen)


"En billedroman, når den er bedst. Teksten er vedkommende og næsten poetisk skrevet. Illustrationerne er smukke på den udfordrende måde. Der skal tænkes og reflekteres over såvel tekst som illustrationer. Dette er en multimodal tekst, som vil være meget velegnet til undervisning på både mellemtrin og i udskolingen.
[…] Skal helt sikkert indkøbes til både PLC og folkebibliotek. Det vil være en god ide at købe klassesæt på de pædagogiske fællessamlinger."

(DBC, uge 21/2019. Af Ingelise Blom Hansen)
Læs hele vurderingen (pdf)