Mit mareridt

Mit mareridt

Billedroman
Af Bo Hr. Hansen
ISBN: 
9788779968813
Målgruppe: 
3.-6. klasse

Mit mareridt er en gyserfortælling i ord og billeder til de 9-13-årige, hvor de møder morderne og hører om den hemmelige slagtehal og den store kødhakkemaskine. Mit mareridt indgår i serien Billedroman.

Levering 1-3 dage
Kr. 169,00
Medlemspris: Kr. 126,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Ekstramateriale

Bo bor med sin mor og far i højhuset. De fleste dage er lyse og gode. Der er rart i højhuset. Der er den hyggelige kiosk og vaskeriet med de buldrende maskiner, hvor mødrene står og snakker. Men om natten ringer det på, og uden for døren står to mordere. Den ene har sværdarme og hugger hovedet af folk. Den anden har giftnegle, som dræber på få minutter. De slår alt ihjel på deres vej gennem højhuset.

Læs bogen, og mød morderne. Du vil også høre om den hemmelige slagtehal og den store kødhakkemaskine, der flår mennesker op!

Mit mareridt af Bo Hr. Hansen er fortalt i et lettilgængeligt og legende sprog, mens billedsiden er spækket med finurlige tegninger af Maria Buchmann. Bogen er oplagt til litteraturarbejde.

Mit mareridt indgår i serien Billedroman.

Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788779968813
Antal sider: 
60
Årstal: 
2017
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
MELLEMTRIN
UDSKOLING
Vægt: 
0.18
Anmeldelser: 


[…] "Og helt diskret er så pludselig to faktiske livres udkommet, ordentligt indbundet endda, men langt ude på sidelinjen på Dansklærerforeningens Forlag: "Mit mareridt", der er en såkaldt »billedroman«, og "Kejserbarnet fra Sorgenfri", der indgår i den lyn-autofiktive serie »Min historie«. Den ene bog – det meget udførlige, actionfyldte mareridt om de forældre- og børnemyrdende væsener HiHi og DaDuDu – lader sig læse som et til himlen skrigende indstik i den anden bog, erindringerne om den alt andet lige idylliske opvækst som i den grad ønsket ønskebarn på niende sal i sorgløse Sorgenfri, med ledsagende faktabokse.
Den ene bog er lige så nådesløst grum, men ikke umunter, som den anden er forsonligt mild, men ikke
mørkeløs. Til sammen er de til overflod et nyt, betydeligt hr.-værk omsider."​

(Weekendavisen 3. august 2018. Af Lars Bukdal)
Læs hele anmeldelsen her.


"Det er en meget velskrevet og uhyggelig historie af Bo Hr. Hansen. Billedsiden fylder selvsagt meget i denne billedroman illustreret af Maria Buchmann. På fornem vis er de med til, at underbygge den uhyggelige og lidt underfundige stemning i bogen.
... En rigtig god gyser/billedroman som jeg varmt vil anbefale til både folke-og skolebiblioteker.

(DBC, juni 2017. Af Stine Bille) ► Læs hele anmeldelsen (pdf)


Anmelder på Politiken, Steffen Larsen, er rigtig glad for vores helt nye billedroman "Mit mareridt" af Bo Hr. Hansen, illustreret af Maria Buchmann, og har givet den fire hjerter.
" ... en genkendelig beretning om, hvor galt det kan gå i drømme. Samtidig medfølger en anvisning på, hvorledes man kan ondulere de vedholdende drømmefigurer én gang for alle. Så Bo Hr. Hansen slår flere monstre med ét smæk.
... Det er rablende spændende. Klarøjet fortalt. Og så har mr. Hansen ved sin side tegner Maria Buchmann, der kender højhusets anatomi, kanterne og de dunkle farver, så hele historien sidder lige i sjælens skab, hvor alle grovsmilende, rædselsskabende, råfinurlige og morderiske skabninger bor. Her hedder de HiHi’er og DaDuDu’er. Men de kunne også hedde noget andet
." 
(politiken.dk, 20. maj 2017. Af Steffen Larsen). ►Læs hele anmeldelsen på politiken.dk 


NY BOG: Bo hr. Hansens mareridt
lyngby-taarbaek.lokalavisen.dk, 13. juni 2017. Af Pernille Borenhoff
»Bo hr. Hansen har udgivet en billedroman, der tager afsæt i de drømme - eller mareridt - han havde, da han som barn boede i højhusene i Sorgenfri.
Da Bo hr. Hansen var barn, boede han sammen med sine forældre på 9. etage i det sidste højhus på Grønnevej i Sorgenfri. Grønnevej 259. Dengang hed han Bo Erhard Hansen. For det før han blev musiker, punker og forfatter og forkortede sit mellemnavn til det ’hr.’, der har fulgt ham siden 80’erne. Men han var allerede dengang i 1960’erne en dreng med masser af fantasi. En fantasi, der blandt andet bevirkede, at han gang på gang drømte den samme drøm - eller retter sagt mareridt - der inkluderede farlige ’DaDuDuer’ og ’HiHier’, der på deres vej rundt i højhuset slog folk ihjel. Blandt andet gik det ud over hans forældre. I drømmen begav Bo sig ud på en hæsblæsende tour de force, hvor han måtte kravle på ydersiden af højhuset for at komme i sikkerhed hos vennerne, der boede nedenunder ham.
“Det er ikke en fotografisk gengivelse af mine mareridt. Men jeg havde helt reelt en serie af drømme, der var tilbagevendende, og de foregik alle her i højhuset,” siger Bo.«
Læs hele artiklen på lyngby-taarbaek.lokalavisen.dk


Mikkel på 9 år kunne ikke slippe bogen ...
"Jeg synes at bogen var god fordi den var lidt uhyggelig og spændene. det var spændende fordi man troede at kiosk damen var sød men så var hun ond og at man ikke vidste hvornår hinierne og daduerne dukkede op. Og jeg kunne ikke slipe bogen fordi den var så god."
(Mikkel 9 år, 3.a på Johannesskolen)


(Klik på billedet for at se det i stort)

Undervisningsmateriale
Til en række af billedromanerne kan du downloade gratis undervisningsmateriale.