Naturhistorier

Naturhistorier

En litteraturhistorisk temabog
Af Sidsel Toft Christensen og Ivar Lærkesen
ISBN: 
9788779967311
Målgruppe: 
stx
hf
hhx
htx
eux

Menneskets forhold til naturen er et centralt tema i vores kultur og derfor også en oplagt prisme at se litteraturhistorien gennem. Det gør Naturhistorier, som er en litteraturhistorisk arbejdsbog med korte periodeintroduktioner, antologi og arbejdsopgaver.

Levering 1-3 dage
Kr. 219,00
Medlemspris: Kr. 164,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Naturhistorier er en litteraturhistorisk temabog. Den afdækker vores forhold til naturen gennem skiftende perioder og handler derved også om vores bevidsthedsformers historie sådan som de kommer til udtryk i litterære tekster.

På baggrund af de store klimaudfordringer er menneskets forhold til naturen blevet et påtrængende tema i disse års politik og kunst. Bogen beskæftiger sig derfor med aktuel kritik af vores naturforhold, men undersøger også den historiske baggrund for dette naturforhold gennem syv historiske nedslag med introduktionstekster, antologitekster og arbejdsspørgsmål til hvert afsnit. Temaet fungerer som et prisme for en litteraturhistorisk læsning.

Bogen er ikke en traditionel litteraturhistorie, alene af den grund at litteraturhistorien læses fra et nutidigt synspunkt. Når man gør det, vil der opstå steder hvor man begynder at undre sig. De steder kan bedst forstås ved at læse bagud til andre perioder. På den måde forsøger bogen at skabe muligheder for litteraturhistoriske indsigter hos eleverne og ikke kun litteraturhistorisk paratviden.

Se indholdsfortegnelse og introduktion.

ISBN: 
9788779967311
Antal sider: 
272
Årstal: 
2016
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.50