Nye øjne at se med

Nye øjne at se med

Virkelighedstemaet i ny dansk realisme
Af Rasmus Grøn og Stine Johannesen
ISBN: 
9788779961531
Målgruppe: 
stx
hhx
htx
hf og eux

En antologi af nyere danske noveller.

Levering 1-3 dage
Kr. 99,00
Medlemspris: Kr. 74,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

En antologi af nyere danske noveller. Igennem udvalget af tekster og en fyldig introduktion præsenterer bogen et formelt og tematisk hovedspor i den nyere tids litteratur samt en metodisk tilgang til arbejdet med teksterne.

Nye øjne at se med. Virkelighedstemaet i ny dansk realisme indeholder i alt 19 noveller, inddelt i seks tematiske afsnit med selvstændige introduktioner. De udvalgte noveller introducerer en ny type realisme der præger dansk litteratur ved begyndelsen af det nye årtusinde, og novellerne bidrager på forskellig måde til at belyse den nye interesse for ’det virkelige’.

Teksterne er udvalgt på baggrund af deres litterære kvalitet og kan med deres varierende længde og sværhedsgrad inddrages på alle niveauer af undervisningen i dansk på de gymnasiale ungdomsuddannelser.

Samtlige noveller er forsynet med arbejdsopgaver, der i tråd med de nye læreplaner inddrager det sproglige som en naturlig del af arbejdet med teksterne. Herudover giver bogen forslag til kreative opgaver, inddragelse af andre medier samt øvelser i at trække lange overbliksskabende linjer i litteraturhistorien.

Nye øjne at se med henvender sig til elever og lærere på de gymnasiale uddannelser og kan bruges til at opfylde kravene i de nye læreplaner om læsning af litteratur fra 2000-tallet og de seneste fem år.

Bogen kan i øvrigt læses af enhver med interesse for den aktuelle litteratur.

ISBN: 
9788779961531
Antal sider: 
216
Årstal: 
2013
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.53