Årets vinder af H.C. Andersen-oplæsningskonkurrencen er kåret

Onsdag d. 8. april blev en fantastisk dag på Fyrtøjet i Odense. 12 velforberedte elever fra 7.-klasser rundt i landet læste og performede sig gennem H.C. Andersen-oplæsningsfinalen.

Vi oplevede mange gode og meget forskellige fortolkninger af de fem eventyr, og det var tydeligt at der både i undervisningen og individuelt var blevet arbejdet meget med at læse op.

Vinderne
Emma Flaskgaard Andreasen fra Parkskolen i Struer blev den sikre vinder af konkurrencen.  Emma læste "Sneglen og Rosenhækken" og fik stor ros af de tre dommere.


Foto: Vinderen Emma Flaskgaard Andreasen

Konkurrencens nummer to blev Victor Holt fra Christiansø Skole og tredjepladsen gik til Frida Lyngholm fra Lundergårdsskolen i Hjørring.


Foto: Frida Lyngholm (tv), Victor Holt, Emma Flaskgaard Andreasen (th)

Dansklærerforeningen ønsker vinderne stort tillykke!

Ros fra dommerne
Dommerne roste både lærernes og elevernes indsats og arbejde med oplæsning, og understregede at det helt sikkert i fremtiden vil give bonus at arbejde så intensivt med denne danskdisciplin.

Der har i 2015 været et meget stort antal klasser tilmeldt konkurrencen – og vi ser frem til at det overgås i 2016. Finalen er planlagt til d. 6. april, og efter sommerferien kan man tilmelde sin 7. klasse her på hjemmesiden.

Læs mere om H.C. Andersen-oplæsningskonkurrence.