130 førskolebørn i Holbæk får et eksemplar af "Find fidusen med Læsefidusen"

"Boggave til 130 førskolebørn


Leder af Hovedbiblioteket i Holbæk, Rikke Drustrup (tv) og forfatter til bøgerne om Læssefidusen Maj-Britt Westi.

NYE VEJE: Et nyt samarbejde mellem børnehaver, forlag, bibliotek og boghandel skal give førskolebørn i Holbæk lyst til læring og bøger.

HOLBÆK: 130 førskolebørn i børnehaverne i Vipperød, Ågerup, Nr. Jernløse, naturbørnehaven i Gl. Tølløse og Elverhøj i Holbæk har fået – eller får inden længe – overrakt et eksemplar af »Find fidusen med Læsefidusen«.

Det er Holbæk Bibliotek og Dansklærerforeningens Forlag, der i fællesskab står bag boggaven.

Børnehavebørnene skal gøre alfabetet til deres legetøj sammen med Læsefidusen.

Nogle af børnehaverne har allerede været på heldagsbesøg på biblioteket og i Læse-fidusens Læringsrum hos Holbæk Bog & Ide i Smedelundsgade.

I boghandlen får børnene overrakt bogen og skal på bogstavjagt. På biblioteket bliver der blandt andet læst historier højt.

Tværfagligt samarbejde
Ideen med det tværfaglige samarbejde mellem børnehaver, bibliotek, boghandel og forlag er vokset nedefra.

Leder af hovedbiblioteket i Holbæk, Rikke Drustrup, og Maj-Britt Westi, forfatter til bøgerne om »Læsefidusen«, har i et stykke tid leget med ideen om at bruge den nyeste bog om Læsefidusen som omdrejningspunkt til læring i Holbæks børnehaver.

-Vi har stor interesse i at få kontakt med børnene og deres voksne så tidligt som muligt, fortæller Rikke Drustrup, der håber, at alle børn i Holbæk kommer til at arbejde med Læsefidusen.

-Jeg synes, der har manglet materiale til førskolebørnene. Det har vi fået nu. Samtidig har det givet os voksne noget materiale, vi kan samles med vores børn omkring, siger Rikke Drustrup. Hun håber, at alle børn i Holbæk – og senere i resten af landet -kommer til at arbejde med Læsefidusen.

Læsefidus-fest
Samtidig er projektet en kærkommen lejlighed til at bringe biblioteket mere ind i børnenes hverdag.

-Bogen giver mulighed for at tage udgangspunkt i det enkelte barns udvikling og skabe en rød tråd mellem institution og fritid. Den sammenhæng kan folkebiblioteket styrke ved at deltage i projekter som dette, siger hun.

Senere bliver alle børn og deres forældre inviteret til en afsluttende læsefidus-fest på Holbæk Bibliotek.

FAKTA
Læsefidusen er en lille abe, der fører børnene gennem læse-og skriveaktiviteter.

»Find fidusen med Læsefidusen« er bygget op med temaer som bolig, humør, aktiviteter, spil, lege, bøger, planer og meget mere. Der opdages, udforskes og trænes den allerførste skrivning og læsning.

I løbet af bogen får børnene fidus til at fantasere, lytte, tale, tælle, klappe, hoppe, skrive, klippe ud, lime, indsætte fotos, synge, spille spil og læse."

Nordvestnyt Holbæk/Odsherred, 19. september 2014, Sektion 1 Side 6.