Alle er velkomne til Nordens festligste prisuddeling – i år er den digital

Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2020 uddeles den 27. oktober under en særlig tv-transmission, som kan ses i hele Norden. Covid-19 satte en stopper for prisuddelingen på Island, og i stedet bliver det en digital prisfest, når vinderne af de fem priser afsløres. 

Vi er ved at revne af spænding her på forlaget! Merete Pryds Helle og Helle Vibeke Jensens magiske fortælling ”Min øjesten” er nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2020. Hvis du ikke allerede kender denne fine fortælling om to søstre, et cykelstyrt og et glasøje, skyldfølelser og svære familierelationer, så er der nu en fin anledning til at få set nærmere på bogen. Den indgår i serien ”Billedroman”.

Læs mere om prisuddelingen her:
www.norden.org/sv/news/alla-valkomna-till-nordens-festligaste-prisutdelning-i-ar-ar-den-digital


Weekendavisen.dk, 21. oktober 2020, Anna Karlskov Skyggebjerg:
” […] Dette års nomineringer indeholder en genremæssig spændvidde fra enkel dyrefabel i børnehavehøjde til en nok så kompleks historisk roman for de næsten voksne læsere. Feltet omfatter fem billedbøger for mindre børn, tre illustrerede romaner og en digtsamling plus fem ungdomsromaner. Samlet dækker indholdet fra det lille barns mestring af hverdagen til teenagerens accept af grusomhed og død som et uomgængeligt vilkår. […] Øjesymbolik er også vigtig i Merete Pryds Helle og Helle Vibeke Jensens billedroman Min øjesten, som også var indstillet til Weekendavisens litteraturpris 2020. Universet er nok magisk, men i en helt anden betydning end i fantasyfortællingerne. Hos Merete Pryds Helle er udgangspunktet det ordinære liv i en moderne samspilsramt familie. Hovedpersonen, et pubertetsbarn, føler skyld over for sin søster, som har fået glasøje efter et cykelstyrt, hvor begge børn var involveret. Glasøjet viser sig dog at være et samlingspunkt og en ny optik til at reflektere og løse livets genvordigheder. Helle Vibeke Jensen har forsynet bogen med magiske mønstre, øjne og blomster, som lader sig fortolke efter behag."