Dine elever kan blive bedre læsere i løbet af ferien

Folkeskolen.dk, 12. juni 2014. Af John Villy Olsen


"Jo mere eleverne læser i sommerferien, jo bedre er deres læsestandpunkt, når de møder op i skolen i august. Dansklærerforeningen giver fif til ferielæsning

Vil du have bedre læsere i din klasse efter sommerferien? - så lok dem til at læse, når de er i sommerhus eller sidder på bagsædet i bilen på vej sydpå. Sådan lyder det fra danskfaglig konsulent i Dansklærerforeningen Birgitte Therkildsen.

For at hjælpe dig har Dansklærerforeningen - sammen med NOTA og Nationalt Videncenter for Læsning, Professionshøjskolerne - lavet en interaktiv plakat, der ligger på Dansklærerforeningens hjemmeside (download plakaten nederst på siden).

Plakaten indeholder forslag til bøger, som eleverne kan læse. Ved at klikke på andre titler på plakaten kan børnene desuden høre historier oplæst, eksempelvis "I Tosse-Oles time" af Brian B. Christensen.

"Forskellen på stærke og svage læsere vokser desværre ofte i løbet af sommerferien, viser undersøgelser. De stærke læsere, der læser mange bøger, udvikler deres læsning, mens de svage læser, som ikke læser ret mange bøger, i bedste fald går i stå. I værste fald går de tilbage i deres læseudvikling, fordi de ikke får øvet sig. Vi håber, vores initiativ kan være med til at mindske forskellen", siger Birgitte Therkildsen.

Film om læsning
Lærere og forældre kan endvidere se film, hvor læseforskere og andre fortæller om, at læsning begynder i barnevognen, og at teenagere læser, når der er tid til det.
Du skal blot klikke på titlen på plakaten, så kommer filmen frem på din computerskærm."

Folkeskolen.dk, 12. juni 2014. Af John Villy Olsen 
 

Download pdf'en Fif til ferielæsning 2014 .