DOXBIOs forårsprogram – spændende dokumentarfilm til brug i undervisningen

DOXBIOs forårsprogram 2017 rummer flere spændende og relevante dokumentarfilm til brug i undervisningen.

Er du interesserede i at lave skolevisninger, kan du enten kontakte den lokale biograf, eller skrive til info@doxbio.dk. Filmene egner sig bedst til de ældste udskolingsklasser og gymnasier. 

Premiere: 1. februar
AL MAGT TIL FOLKET?  


De vestlige demokratier vakler. Folket gør oprør mod magteliten, og populismen sejrer. “Send dem (politikerne) hjem!”, råbte de i Italien og valgte 163 politisk uerfarne “almindelige mennesker” ind i parlamentet. Dokumentarfilmen AL MAGT TIL FOLKET? følger de første dramatiske år af dette demokratiske eksperiment. Den 1. februar bliver filmen vist fra Christiansborg med efterfølgende live transmitteret debat, der trækker trådene hjem til Danmark for at forstå konsekvenserne af den nye politiske virkelighed. Grillo i Italien. Trump i USA. Hvad kommer der til at ske i Danmark?
Læs mere og se traileren på doxbio.dk/movie-archive/al-magt-til-folket/  


Premiere: 8. marts
VENUS – Let’s Talk About Sex 


En film af Lea Glob og Mette Carla Albrechtsen, hvor et ensemble af danske kvinder i alderen 17-35 år giver os et ærligt og rørende billede af, hvordan det er at være seksuelt væsen anno 2017 i en tid, hvor de fleste får deres første seksuelle erfaringer fra porno, og mange samtidig er for blufærdige til at gå i fællesbad efter gymnastik.
Læs mere og se traileren på doxbio.dk/movie-archive/venus-lets-talk-about-sex/ 


Premiere: 3. maj
BIG TIME


BIG TIME er et filmportræt af et filmportræt af Danmarks verdenskendte arkitekt, Bjarke Ingels, instrueret af Kaspar Astrup Schrøder. Filmen følger Bjarke Ingels, mens han arbejder på at designe og bygge et nyt World Trade Center.
Læs mere og se traileren på doxbio.dk/movie-archive/big-time/   


Premiere: 7. juni
Filmoverraskelse


DOXBIO afslutter foråret med en filmoverraskelse. Alle de film, vi viser i DOXBIO kommer lige fra klippebordet, og da dokumentarfilm er en levende størrelse, hvor man ikke altid kender slutningen, tør de endnu ikke afsløre titlen på sæsonens sidste film. Men de tør godt - som altid - garantere, at det bliver en højkvalitets filmoplevelse. 


Download DOXBIOs forårprogram.


Medlemmer af Dansklærerforeningen får:

  • 20 % på alle visninger af dokumentarfilm i DOXBIO regi.
  • 20 % rabat på billetter per elev i grupper på 10 stk. eller derover, i følgeskab med en lærer som er medlem af Dansklærerforeningen.
  • Mulighed for lukkede visninger i Jeres lokale biograf til en billetpris på 50 kr. per elev, dog min. kr. 1.000,-
  • Stor vidensbank, hvor du finder artikler, anmeldelser, interviews ect., der kan perspektivere filmoplevelsen som en relevant del af undervisningen.

Kontakt DOXBIO på info@doxbio.dk eller jeres lokale biograf direkte. Billetprisen for skolevisninger er 50 kr. per person. Der kan være mulighed for forhandling ved fuld sal.