Flot anmeldelse af EKKO-serien fra Dansklærerforeningens Forlag

folkeskolen.dk, 10. juni 2014. Af Maja Birgitte Lumholtz

EKKO-serien af Ellen Holmboe.
Udgivet af Dansklærerforeningens Forlag i maj 2014.


"Ny serie af bøger formidler historien i to dele: Først som en fiktiv appetitvækker og dernæst som faktisk input om et givent emne. Dét er godt tænkt.

Dét er bare en god idé, er min første tanke, da jeg læser om konceptet bag de første to bøger i Dansklærerforeningens "Ekko"-serie, "Luremine" og "Randulf". Et emne fortalt og illustreret som en spændende fortælling for dernæst at blive fulgt op af virkeligheden i ord og rigtige fotos. Det er kort, klart og konsekvent. Læsere får lov at føle-føle i den gode historie, men ikke ukritisk. Den gode, uforpligtende læseoplevelse er nemlig skrevet ind i en virkelighed. Den skal ikke tænkes ud af historien, men bliver serveret i ren form og komplementerer mit – og forhåbentlig andres – behov for at kende fantasiens reale udspring. Som floskelagtigt altid overgår sidstnævnte.

... Først den gode historie, let læst og let forståelig, og så fakta og inspiration til mere læsestof om emnet. Både "Luremine" og "Randulf" rummer rigtig mange gode indgange til interessante diskussioner om de to emner. Serien er lagt an på at lade ”litteraturarbejdet gå nye veje” og kan bruges på flere måder: som selvlæsning, faglig læsning eller i et tværfagligt forløb med historiefaget. Målgruppen er 6.-10. klasse, og flere udgivelser skulle være på vej."
Folkeskolen.dk, 10. juni 2014. Af Maja Birgitte Lumholtz

Læs hele anmeldelsen på folkeskolen.dk 


Randulf. Af Ellen Holmboe. Illustreret af Lars Gabel. 36 sider. Kr. 109,- ekskl. moms.

Luremine. Af Ellen Holmboe. Illustreret af Mads Themberg. 36 sider. Kr. 109,- ekskl. moms.

Læs mere om serien, og køb bøgerne i butikken.