"Hold da kæft hvor smart" – Jens Raahauge blogger på folkeskolen.dk

folkeskolen.dk, 8. november 2015, Blog af Jens Raahauge.

"Et par tredje eller fjerdegenerationsknægte fik et glimt af verdens usynlige programmør på Jensen&Dalgaards stand på BogForum

Forlaget Jensen&Dalgaard har udgivet den æske med maskinskrevne løsblade og poetsne som tilsammen udgør Mette Hegnhøjs unikke "MIt navn er Ella vil du købe det?" (Det var nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris - og den er overbevisende analyseret af René Jean Jensen i Dansklærerforeningens seneste nummer af DANSK).

I glæde over at have udgivet dette værk var forlagets stand på BogForum udstyret med nogle bedagede skrivemaskiner. Disse finurlige maskiner tiltrak sig et par opmærksomheden hos et par nysgerrige drenge "af anden etnisk herkomst end dansk(!!!), og de spurgte om hvad det var for noget. "Skrivemaskiner. Man sætter papir i og trykker på tasterne..."

Som sagt så gjort, og i løbet af ingen tid kom første kommentar fra den ene dreng: "Hold da kæft hvor smart. Den printer med det samme!" og kort tid efter fra den anden:"Spaceren har sat sig fast!". Han fik så instruktion i at trykke på den arm der stak op i venstre side. "Så får du linjeskift." Som instrueret, så gjort. "Det er eddermaneme smart," jublede han.

Deres fascination er en kilde til refleksion hos alle der ser fremtiden entydigt i det virtuelle, gnidningsfri og digitale. Mennesket gribes stadig af migi ved at få et glimt af verdens usynlige programmør."