Janne Teller: Læser man ”Intet” rigtigt, forstår man, der er lys og håb

kristlig-dagblad.dk, 3. februar 2017. Af Dorte Washuus


Foto: Jakob Dall/Polfoto


»Janne Teller ledte selv efter meningen med livet, da hun skrev sin nyklassiker ”Intet” om drengen, der fra sit blommetræ råber, at ingenting har betydning. Bogen er omsat til opera, der (lørdag den 4. februar, red.) havde dansk premiere.

Pierre Anthon er muligvis ikke lige så kendt som Harry Potter. Og dog. For spørger man en dansk elev i en af folkeskolens ældste klasser, vil rundt regnet 80 procent af dem have stiftet bekendskab med drengen, der går ud af skolen for at kravle op i familiens blommetræ og råbe til sine kammerater:

”Der er intet, der betyder noget. Det har jeg vidst i lang tid. Så det er ikke værd at gøre noget. Det har jeg lige fundet ud af.”

Dertil kommer de mange børn, unge og voksne over hele verden, der også har læst Janne Tellers ”Intet”. Romanen er indtil videre oversat til 26 sprog, det 27. er på vej, når romanen i dette forår udkommer i Portugal.

”Intet” er også lavet som forestilling på små og store teaterscener så forskellige steder som Tyskland, Indien og Mexico, og sidste år havde historien opera-premiere på Glyndebourne Opera i Storbritannien. Sidstnævnte har Den Jyske Opera nu oversat til dansk, og forestillingen har premiere i morgen (4. feb.,red.).«

Læs hele artiklen på kristlig-dagblad.dk (Kræver abonnement).

Læs også "Janne Tellers ungdomsroman INTET som opera."