Jens Raahauge modtog i går SVANEPRISEN 2020 – ”Den Danske Sprogkreds” nye pris for dansk sprog

I går uddelte Den Danske Sprogkreds SVANEPRISEN til lærer, forfatter og bestyrelsesmedlem i Dansklærerforeningens Folkeskolesektion Jens Raahauge for hans mangeårige indsats for det danske sprog.

Den Danske Sprogkreds har sammen med Kulturcentret Assistens etableret de to nye priser: Svanen for en forbilledlig indsats og Ællingen for en fin sproglig indsats, som dog rummer mulighed for forbedringer. "Jens Raahauge får Svaneprisen får hans livslange indsats for det danske sprog gennem sit forfatterskab og sit skolearbejde, og Martin Kristensen får Ællingeprisen for hans brave kamp for at forbedre sproget i Danmarks Radio, der meget ofte - og somme tider uforskyldt - står for skud i iltre læserbreve og blogindlæg".

Priserne skulle have været uddelt på H.C. Andersens fødselsdag den 2. april 2020, men pga. coronarestriktioner var arrangementet blevet udskudt til den 16. september.

Stort tillykke til dem begge!

Sprogredaktør Martin Kristiansen og lærer og forfatter Jens Raahauge skulle have modtaget priserne Ællingen og Svanen på torsdag.
(Foto: Bjarne Bergius Hermansen og Thomas Arnbo)

 

Katja Gottlieb, formand for Dansklærerforeningens Folkeskolesektion, holdt tale til Jens Raahauge ved aftenens arrangement:
"Kære Jens,
I aften sætter vi pris på dig. Og ikke mindst på din mangeårige indsats for det danske sprog. Det er ingen hemmelighed, at vi, der arbejder tæt sammen med dig, sætter stor pris på dig i dagligdagen, men det er vigtigt, at vi en gang i mellem stopper op og markerer, at der er noget, der bør sættes særlig pris på. Ikke mindst fordi det ind i mellem kan føles som om, vi står i en tid, hvor vi går særligt op i prissætning, og derfor mest har øje for det, der kan gøres op i mål og vægt og sættes ind i kasser og kolonner."

Læs hele talen (pdf)
 

Læs mere om priserne på dendanskesprogkreds.dk