Lærere kritiserer eksamensplan på de gymnasiale uddannelser

gymnasieskolen.dk, 9. februar 2021. Af Tina Rasmussen og Malene Romme-Mølby

»Der er skåret for hårdt i de skriftlige eksamener. Det mener flere faglige foreninger om eksamensaftalen, som et politisk flertal står bag. De frygter desuden en øget arbejdsbyrde for nogle lærere. 

Afklaring. Forundring. Skuffelse.

Aftalen om sommerens eksamener, som et stort politisk flertal blev enige om i fredags, vækker forskellige reaktioner blandt landets gymnasielærere. Det viser gymnasieskolen.dk's rundringning til fire faglige foreninger.

[...] Dansklærerne er også betænkelige ved udsigten til arbejdsbyrden. Det er et problem, at fag som dansk, engelsk, historie og samfundsfag kommer til at trække et så stort læs til eksamen til sommer,” siger Mischa Sloth Carlsen (forperson for sektionen for stx og hf, red.) og uddyber:

”Mange lærere vil få en ekstremt tæt belagt eksamenskalender, hvis de er involveret i SRP/SSO og mundtlig eksamen og både har egne elever og er ude som censorer. Hvor bliver overarbejdstiden af i lærernes aflønning? Bliver den flyttet til næste skoleår eller udbetalt som overarbejde?"

[...] “For de dansklærere, der også har meldt sig som censorer til den skriftlige eksamen, kan det virke som en kamikaze-aktion,” siger Mischa Sloth Carlsen."«


(Mischa Sloth Carlsen, forperson for sektionen for stx og hf)

Læs hele artiklen på gymnasieskolen.