To magtfulde skoleantologier

Anmeldt af Lars Bukdahl , Weekendavisen d. 29. maj 2015

Fem års litteratur
Af Brian Andreasen, Peter Kennebo og Peter Jensen
248 sider
Kr. 180,00 ekskl. moms

Selvfortalt
Af Poul Behrendt og Mads Bunch
280 sider
Kr. 189,00 ekskl. moms

 

Fem års litteratur og Selvfortalt blev d. 29. maj samanmeldt af Lars Bukdahl i Weekendavisen. Som citaterne antyder er det to udgivelser med pondus – både til undervisningen og samtiden!

"DETTE forår er udkommet to potentielt og sandsynligvis magtfulde skoleantologier: Selvfortalt. Autofiktioner på tværs: prosa, lyrik, teater, film, redigeret af Poul Behrendt og Mads Bunch og udgivet af Dansklærerforeningens Forlag, og Fem års litteratur. 2010-2014, redigeret af Brian Andreasen, Peter Jensen og Peter Kennebo og udgivet i et samarbejde mellem Dansklærerforeningen og det store skolebogsforlag Systime – så bliver det forlagsmæssigt ikke mere magtfuldt.”

"Autofiktion er det nye sort i den samtidslitterære kanon. Både fordi de forfattere, der kan siges at skrive autofiktivt, faktisk er blandt de stærkest skrivende lige nu, og fordi autofiktiviteten præsenterer en slags, dynamisk kompleksitet, hvor fiktion/virkelighed er i lige så dramatisk konflikt som form/indhold – det bliver faktisk, i forordet til Selvfortalt, relevant at referere indtil flere retssager: Perry Mason-litteratur”.

Anmeldt af Lars Bukdahl, Weekendavisen, Bøger (side 4), 29. maj 2015.