Nyhedsugen 2015 for grundskolen: Årets tema er SPOR

Lav en avis/webavis og vind 25.000 til klassen
Sådan lyder den korte version af Nyhedsugen. Men der ligger naturligvis mere bag, når 6.-10. klasser over hele landet i en uge arbejder intensivt med nyhedsmedier og journalistik. 

Få journalistiske nyheder fra 2.000 journalister og redaktører
Klasser som tilmelder sig Nyhedsugen får fire ugers gratis, digital adgang til journalistiske nyheder produceret af omkring 2.000 journalister og redaktører på dagbladene i Danmark. Med blot to forskellige login, UNI-login og Medielogin, får klassen unik adgang til både e-aviser og webaviser. Dermed er det faglige grundlag for at lave klassens egen avis tilstede.

Mere end én vinderchance
Konkurrencen foregår ved, at klassen tilmelder sig hos et af de 34 dagblade, som deltager. I en af ugerne 43-46 laver klassen en avis og/eller webavis som bliver bedømt af en dommerkomité på det pågældende dagblad. I kategorierne 6.-7. klasse og 8.-10. klasse kårer og præmierer dagbladet en 'lokal' vinder. De lokale vinderaviser/-webaviser går videre til bedømmelse på landsplan og deltager i konkurrencen om de 25.000 kr. til en tur med klassen.

Årets tema er SPOR
Hvert år har konkurrencen et nyt tema, som skal inspirere eleverne til at folde sig ud journalistisk i tekst, billeder, tegninger, grafik og video. I år er temaet SPOR. 

Hver dag sætter mennesker spor. Og følger dem. Vi krydser spor, vi finder spor eller er måske pludselig sporløse. Et cigaretskod i naturen. En cookie på internettet. En barnedåb indskrevet i kirkebogen.

Tilmelding senest 11. september
Læs mere, og se hvordan du tilmelder din klasse til Nyhedsugen 2015 på aiu.dk