Politikerne vil have skolebørn til at læse flere bøger

folkeskolen.dk, 7. februar 2019. Af Caroline Schrøder

»Eleverne skal begejstres af historien om Harry Potter eller måske fælde en lille tåre, mens de læser Brødrene Løvehjerte. Folkeskoleforligskredsen vil de næste tre år øge elevernes læselyst og -evner. Det hele skydes i gang med 'Bogens år' efter sommerferien.

For en lille uges tid siden blev forligskredsen endelig færdig med sin 'justering' af folkeskolereformen. Ud over de kortere skoledage til de mindste børn, lancerer forligskredsen også en læseindsats i skolen. Det første år har politikerne døbt "Bogens år" - et navn, der skal understrege vigtigheden af at læse bøger i skolen og fritiden. Det glæder formand for Dansklærerforeningens Folkeskolesektion, Marie Elmegaard, sig til at følge:

"Børn læser færre bøger end tidligere - elever læser ofte små bidder af usammenhængende tekst, blandt andet på grund af de sociale medier. Derfor synes vi i Dansklærerforeningen, at det lyder fornuftigt at fokusere på bogen, hvor børnene skal kunne følge en rød tråd gennem en længere tekst samtidig med, at børnene møder bogens æstetik. Med den rette danskundervisning vil det forhåbentlig appellere til mere lyst og glæde ved at læse".

Men hun understreger, at eleverne ikke nødvendigvis behøver at sidde med en biblioteksbog og knitre med siderne.

"De kan også sagtens læse en E-bog på en Ipad, så længe eleverne fordyber sig i en fortælling", siger hun.«

Læs hele artiklen på folkeskolen.dk