Særarrangement for dansklærere om brugen af dokumentarfilm i undervisningen på CPH:DOX

CPH:DOX x DANSKLÆRERFORENINGEN​

CPH:DOX inviterer i samarbejde med Dansklærerforeningen igen i år til et særarrangement for dansklærere, der kan inspirere til at bruge dokumentarfilm i undervisningen. Dagen inkluderer en snigpremiere på en spritny dansk dokumentarfilm af Eva Marie Rødbro, instruktøren bag den populære serie Prinsesser fra blokken.

Dokumentarfilm udgør med sine billedbårne og konkrete fortællinger fra virkeligheden et unikt undervisningsredskab indenfor vidt forskellige områder som medier, repræsentation, retorik og genreforståelse. Samtidig kan dokumentaren som den refleksive spejling af virkeligheden den er, bruges til at åbne op for og nuancere et utal af temaer.På dette særarrangement inviterer CPH:DOX dig til eksklusiv snigpremiere på dokumentarfilmen ‘I Love You I Miss You I Hope I See You Before I Die’ skabt af Eva Marie Rødbro, instruktøren bag den populære DR3-serie ‘Prinsesser fra blokken’ (2016). Den danske boligblok er i denne på en gang poetiske og socialrealistiske dokumentar skiftet ud med udkanten i det amerikanske samfund i form af en forstad i Colorado, hvor Betty bor med sine to børn og en kæreste på afvænning med en fængselsdom hængende over hovedet. Eva Marie Rødbros første lange film er en collage af subjektive snapshots fra et liv, der ikke kan rummes i en klassisk fortælling.

Som deltager vil du blive inspireret til at arbejde analytisk med dokumentarfilm. Vi åbner filmen op gennem samtaler med instruktør Eva Marie Rødbro, medieforsker Rikke Andreassen og forfatter og underviser Mette Wolfhagen.

Tid: Tirsdag den 10. marts 2019 kl. 10:00-14:00
Sted: Grand Teatret, Mikkel Bryggers Gade 8, 1560 København
Pris: Kr. 285,00
Kurset inkluderer frokost.

Tilmeldingsfrist: senest 18. februar 2020.

Se program og billetter på cphdox.dk.