Særarrangement på CPH:DOX for dansklærere: brug dokumentarfilm i danskundervisningen

CPH:DOX inviterer i samarbejde med Dansklærerforeningen til et særarrangement for dansklærere med inspiration til at bruge dokumentarfilm i undervisningen og eksklusiv snigpremiere på en spritny dansk dokumentarfilm om en barber i Vollsmose.

Dokumentarfilmen udgør med sine billedbårne og konkrete fortællinger fra virkeligheden et unikt undervisningsredskab i arbejdet med vidt forskellige fagområder som medier, retorik, genreforståelse og ikke mindst med forståelsen for grænserne mellem fakta og fiktion. Samtidig kan dokumentaren som den refleksive spejling af virkeligheden den er, bruges til at åbne op for og nuancere et utal af temaer.
 


Til dette særarrangement skal det handle om repræsentationen af unge med minoritetsbaggrund og filmiske modbilleder med den helt nye dokumentarfilm Q’s Barbershop som eksklusiv undervisningscase. Filmen lader os for en stund være fluen på væggen, når barberen Quasim ordner afrohår og trimmer friske frisurer på unge mænd fra Vollsmose.

I frisørsalonens intime rum får beskueren på den måde adgang til anderledes stemmer fra en gruppe, som ellers næsten kun bliver repræsenteret i samfundet gennem statistikker og nyhedsindslag.

Som deltager vil du blive inspireret til at arbejde tematisk med dokumentarfilm, når vi åbner filmen op gennem samtaler med instruktøren Emil Langballe, sociolog og forfatter med speciale i unge minoritetsmænd og “modborgerskab”, Aydin Soei, og forfatter og lærer i dansk og mediefag, Anders Dahl.


PRAKTISK INFO

Tid: Mandag den 18. marts 2019 kl. 10:00-14:00
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K og Salonen, Vognmagergade 8, 1120 København K.
Pris: Kr. 250,00 kr.
Kurset inkluderer frokost

Tilmeldingsfrist: senest 1. marts 2019

CPH:DOX og Dansklærerforeningen har sammensat et stærkt program, der byder på ekspertise, ny inspiration og et meget aktuelt eksempel med filmen Q’s Barbershop.

Tilmelding
Læs mere, se program og tilmeld dig på cphdox.dk 
 

Vil du også se Q’s Barbershop med din danskklasse?

Vi laver en visning under festivalen torsdag den 28. marts kl. 10.00-12.00 i Aveny T.
Book en skolevisning gennem projektleder Amalie Brok via amalie.b@cphdox.dk
Billetter koster 40 kr. ex moms.