Skrivedysten 2017 lanceres til august

Saxo og Dansklærerforeningen er stolte af at kunne præsentere endnu en omgang Skrivedysten i det nye skoleår.
Sidst, det blev afholdt, skrev de danske skolebørn noveller på livet løs, og mere end 2.000 skriveglade elever deltog i den afsluttende konkurrence. Der var ingen tvivl om, at der havde været arbejdet seriøst ude i klasserne og niveauet var tårnhøjt. Bidragene emmede af skriveglæde.

Denne glæde vil vi gerne understøtte yderligere, og derfor har alle elever fra 6.-10. klasse igen mulighed for at få skærpet deres skriveevner og deltage i konkurrencen.

Lancering 7. august
Videoøvelser og lærerguides bliver tilgængelige den 7. august, og samtidig offentliggøres temaet for årets novellekonkurrence, på saxo.com/side/skrivedysten 
Deadline for deltagelse i årets novellekonkurrence er 8. oktober 2017.


Om Skrivedysten
Skrivedysten er Saxo og Dansklærerforeningens online, gratis forfatterskole for de ældste elever i folkeskolen.
Skrivedysten er et gratis tilbud til elever fra 5.-6. klasse og 7.-10. klasse og består af skrivetips og -øvelser på film lavet af Kim Langer og Camilla Wandahl.
Skrivedysten afsluttes med en landsdækkende novellekonkurrence. Her kan eleverne afprøve og anvende alt det, de har lært og dyste med elever landet over om at skrive den bedste novelle.

Til læreren
Øvelserne kan både bruges enkeltvis som indspark i undervisningen, eller man kan vælge at bruge alle, f.eks. til en temauge om kreativ skrivning. Der medfølger en lærerguide til både 5.-6. klasse og 7.-10. klasse, som giver inspiration til, hvordan skriveøvelsen kan indgå i den læringsmålstyrede danskundervisning.