Steffen Larsen kvitterer med fire hjerter til "Imellem grænser" ❤️❤️❤️❤️

Bogbotten.dk, 19. juni 2017. Af Søren Fanø


Imellem grænser. Af Anne Mia Steno (Dansklærerforeningens Forlag 2017).
116 sider/Kr. 149,- ekskl. moms.


Steffen Larsen kvitterer med fire hjerter til Imellem grænser ❤️❤️❤️❤️ 
"1989 tog den verdensberømte indiske antropolog Prakash Reddy til Danmark, hvor han udførte feltstudier i landsbyen Hvilsager (8544 Mørke). Senere fik han en elev – pigen Daya – der ønskede at fortsætte i hans fodspor. Den rejse beskrives i debutant (og selv antropolog) Anne Mia Stenos troskyldigt kloge og charmerende bog om en pige, vi vel ville kalde en omvendt opdagelsesrejsende.
Det er samme forlag, der for nogle år siden udgav Janne Tellers ’Hvis der var krig i Norden’, som fortæller om kommende tider, hvor flygtninge fra nord banker på de arabiske grænsehegn. Det er godt at vende ting på hovedet! 
... Her er rigeligt med stof til eftertanke.
’IMELLEM GRÆNSER’ er selv grænseløs. Den er ikke skrevet for sjov, selv om den ER sjov og fyldt med præcise observationer af den danske adfærd. Den er heller ikke ude i klynkeri, selv om man får stor ømhed for Daya og hendes tvillingebror, som døde ved fødslen. Bogen er skrevet med åbent sind og smut i øjnene. 

(Politiken, 25. juni 2017. Af Steffen Larsen) Læs hele anmeldelsen på politiken.dk

"Imellem grænser" er også en af de tre bøger, som anmelder Steffen Larsen fremhæver som oplagt ferielæsning i denne videohilsen på politiken.dk