TAG OG LÆS! ÆD! – Mad i litteraturen. Få 20 % rabat

TAG OG LÆS! ÆD!
– MAD I LITTERATUREN

Litteraturseminar på Testrup Højskole den 5.-11. januar 2018

 “Dynger af sukkersøde østers gaar i ham”, skriver Thit Jensen i Stygge Krumpen. Der er meget mad i litteraturhistorien – men Herman Melvilles Bartleby og Kafkas sultekunstner spiser ikke.

På Tag og læs! skal vi tale om at spise i bredeste forstand. Kan man spise andet end mad? Spises der andet end mad, når der spises?

Vi vil undersøge, hvordan måltider, mad og fødeindtagelse fremstilles i både nyere og ældre litteratur. Hvad sker med maden, når der skrives om den, og hvordan kan beskrivelsen af den få betydning? Hvem eller hvad spiser hvad eller hvem? Og hvordan?

Hos Homer ofres maden til guderne. I Blixens Babettes gæstebud serveres den som et udsøgt festmåltid. Hos Marcel Proust kan en enkelt bid sætte gang i en ny associationsrække og fortælle-ellipse. Der drikkes blod i Stokers Dracula. Jesu kød erstattes af nadverbrød i Bibelen. I Nielsens Store satans fald æder Nielsen sin makker, Rasmussen. Vi kommer altså også ind på ekstreme spiseformer: kannibalisme, spisevægring, sult og overspisning.

Mad er indhold (man kan proppe i sig), men kan mad også være formbestemmende? Og hvad sker der, hvis man ikke kan komme af med al den mad, man indtager?

Vi skal forholde os til mad på alle mulige måder – og vi skal også spise godt! Højskolens i forvejen glimrende køkken vil servere de lækreste måltider.

Desuden skal vi fokusere på bogsæsonen 2017, vi skal høre oplæsninger, koncerter og paneldiskussioner, og kurset afsluttes som sædvanlig festligt og højtideligt med uddelingen af Montanas Litteraturpris.


Medlemmer af Dansklærerforeningen får 20 % rabat
Vi fortsætter det gode samarbejde med Testrup Højskole, og medlemmer af Dansklærerforeningen får 20 % rabat på deltagelse i litteraturseminaret Tag og læs!

Tilmelding
Læs mere, og tilmeld dig på Testrup Højskoles hjemmeside – Husk at skrive på tilmeldingen, hvis du er medlem af Dansklærerforeningen.

 

Download postkortet