Tilmelding til Nyhedsugen 2020 er åben – For 6.-10. klasser

Årets tema er Borgere sammen - hver for sig
Hvert år har konkurrencen et nyt tema, som skal inspirere eleverne til at folde sig ud journalistisk i tekst, billeder, tegninger, grafik og video.

Temaet i Nyhedsugen 2020 handler om at beskrive de nye livsvilkår, coronavirussen har bragt med sig. Hjemme hos eleverne. I deres by. I Danmark, Europa og Verden. Opgaven er at undersøge og fortælle, hvordan tilværelsen former sig for os allesammen. Både på godt og på ondt. 

Det polemiske tema skal opfattes bredt og foldes ud til tusinder af ord, når eleverne med journalistiske redskaber formidler deres hverdag og virkelighed. I alle tænkelige medietyper - skrift, billeder, grafik, tegninger, video ...

Berlingske inviterer alle landets skoler til årets konkurrence om at lave den bedste avis eller webavis. 

Det praktiske
Senest 1. september 2020 tilmelder klassen sig her på aiu.dk. I en af ugerne 38-41 eller 43-46 laver klassen en avis eller webavis, som bliver bedømt af en dommerkomité. Der er præmier på 5 x 10.000 kroner til klassekassen.

Læs mere om Nyhedsugen på aiu.dk 

I videoen her inviterer Berlingskes chefredaktør, Mette Østergaard, eleverne til at lave deres egen avis. Og fortæller om årets tema. https://youtu.be/__t144TKVGU 

 God fornøjelse!