Forside / Nyheder / Vinder af SKRIVERPRISEN 2023! "Pigen, angsten og veninden"
Tilbage 4-11-2023 Nyhed

Vinder af SKRIVERPRISEN 2023! "Pigen, angsten og veninden"

Vinder af SKRIVERPRISEN 2023! "Pigen, angsten og veninden"

"Pigen, angsten og veninden" fra Dansklærerforeningens Forlag vinder SKRIVERPRISEN 2023. Stort TILLYKKE til forfatter Ida Jessen og illustrator Nadia Staldgaard. Vi er så stolte!

Fredag den 3. november 2023 blev Børne- og Undervisningsministeriets årlige pris, Skriverprisen, uddelt til forfatter Ida Jessen og illustrator Nadia Staldgaard. Med prisen følger 25.000 kroner.


Foto: Ida Jessen og Nadia Staldgaard samt redaktør på bogen Andrea Koefoed Friedrichsen.

Et udvalg bestående af fem medlemmer har lagt vægt på, at bogens tekst er letlæselig og understøttes af detaljerede illustrationer, som smelter sammen med teksten og understøtter stemningen i fortællingen. Illustrationerne udfolder historien, så selv den svageste læser får udbytte af bogen.

Skriverprisudvalget har også lagt vægt på, at vinderværkets tekst er konkret og tager fat i et vigtigt og sårbart emne som angst. Værket møder læseren i øjenhøjde, når hovedpersonen kæmper mod angsten og det onde.

Det er Skriverprisudvalgets vurdering, at bogen lever op til alle Skriverprisens kriterier. Sprogets enkelhed, der med små virkemidler fortæller en vedkommende historie, giver bogen høj litterær kvalitet, og det gør samtidig bogen lettilgængelig rent sprogligt.

>Læs mere om Skriverprisen.

"Pigen, angsten og veninden" er Ida Jessen og Nadia Staldgaards eventyr om pigen, der gemmer sig i huset i skoven. En aften banker det på døren. Det er Angsten, der vil have alt det gode i pigens liv. Hvad sker der, hvis pigen nægter at adlyde Angsten? Værket er en fortælling om mod, vilje og venskab, og om hvordan angst sommetider skabes i og ikke uden for os.

>Se uddrag fra bogen.

>Se bogen i shoppen.

Del denne artikel