Ordet er dit. 7.-8. klasse. Lærervejledning

Ordet er dit. 7.-8. klasse. Lærervejledning

Fokus på mundtlighed
Af Pernille Hargbøl Madsen
ISBN: 
9788772110561
Målgruppe: 
7.-8. klasse

Ordet er dit sætter fokus på mundtlighed. Igennem arbejdet med teksterne og aktiviteterne opbygger eleverne et bredt kendskab til det mundtlige sprog og dets mange muligheder.

Levering 1-3 dage
Kr. 419,00
Medlemspris: Kr. 314,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Webmateriale

Ordet er dit. Fokus på mundtlighed i 7.-8. klasse er et undervisningsmateriale, der beskæftiger sig med danskfagets mundtlige tekster.

Materialet sætter spot på en eksplicit undervisning i mundtlighed. Eleverne præsenteres for en række mundtlige tekster og introduceres til relevante redskaber og fagbegreber, som de skal bruge i arbejdet med at undersøge teksterne og i deres egne produktioner af mundtlige tekster.

Materialet opstiller konkrete læringsmål for hvert kapitel, ligesom der i alle kapitler arbejdes med elevenes respons og evaluering. I elevbogens første kapitel er der fokus på stemme og kropssprog, og herefter tager de enkelte kapitler fat på disse mundtlige teksttyper: fortælling, oplæsning, samtale og debat og fremlæggelse.

Lærervejledningen består af en gennemgang af materialets teoriramme, en udfoldet kapitel-for-kapitel-vejledning samt supplerende arbejdsark.

På dansklf.dk/ordet (under fanen webmaterialer) findes videoer og lydfiler. Eleverne kan tilgå disse direkte fra elevbogen via QR-koder.

Ordet er dit. Fokus på mundtlighed er ligeledes udarbejdet til 3.-4. klasse og 5.-6. klasse. Alle tre materialer kan anvendes uafhængigt af hinanden, da de hver især giver en grundig indføring i arbejdet med mundtlighed.

Materialet til 5.-6. klasse vandt 2. præmien ved kåringen af Danmarks bedste undervisningsmiddel i 2017. 

ISBN: 
9788772110561
Antal sider: 
72
Årstal: 
2018
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
UDSKOLING
Vægt: 
0.35

LYDFILER OG FILM TIL "ORDET ER DIT. 7.-8. KLASSE": 


Kapitel 1 (s. 9): Lyt til en vittighedKapitel 1 (s. 12): Se to øvelser Kapitel 1 (s.18): Se video med SilasKapitel 2 (s. 21): Lyt til en efterlysningKapitel 2 (s. 29): Lyt til et interviewKapitel 2 (s. 33): Lyt til en fortælling om Karen BlixenKapitel 3 (s. 37): Lyt til to oplæsningerKapitel 3 (s. 37): Lyt til teksterne igen Kapitel 3 (s. 39): Se øvelser til god artikulationKapitel 3 (s. 42): Lyt til hele oplæsningen af digtet
Lydfilen kan kun tilgås via QR-koden i elevbogen.Kapitel 3 (s. 43): Lyt til en oplæsning af en kort tekst
Lydfilen kan kun tilgås via QR-koden i elevbogen.


 
Kapitel 3 (s. 46): Lyt til et uddrag af Ternet Ninja
Lydfilen kan kun tilgås via QR-koden i elevbogen.Kapitel 5 (s. 68): Lyt til udtalenKapitel 5 (s. 74): Lyt til en fremlæggelseKapitel 5 (s. 75): Lyt efter fejlKapitel 5 (s. 77): Lyt til forklaringer om virkemidlerneKapitel 5 (s. 82): Se video med gode råd