På vores side af muren

På vores side af muren

Min historie
Af Annette Herzog
ISBN: 
9788772111575
Målgruppe: 
6.-9. klasse

På vores side af muren er Annette Herzogs erindringer om sin barndom i DDR i 1960’erne og 70’erne. Det er også fortællingen om Muren, der skiller øst og vest, om vestpakker, ægte cowboybukser og længslen efter frihed. Henvender sig til 6.-9. klasse.

Levering 1-3 dage
Kr. 169,00
Medlemspris: Kr. 126,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

I 2020 fejrer Tyskland 30-året for genforeningen mellem DDR og Vesttyskland, mellem øst og vest. Annette Herzogs barndomserindringer, På vores side af muren, udspiller sig i DDR før Berlinmurens fald og er en spændende og medrivende fortælling om livet i et land, de færreste danske skoleelever kender til. 

Bogen kan også læses i forbindelse med, at eleverne arbejder med kanonpunktet ”Murens fald” i historieundervisningen.

Serien MIN HISTORIE er erindringer skrevet for børn og unge. På vores side af muren henvender sig til 6.-9. klasse.


Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788772111575
Antal sider: 
80
Årstal: 
2020
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
MELLEMTRIN
UDSKOLING
Vægt: 
0.35
Anmeldelser: 


"[…] Bogen er både velskrevet og velfortalt og anbefales til både frilæsning og til danskundervisningen i udskolingen... […] Selvfølgelig kan Annette Herzogs fortælling også bruges i undervisningen i historie og samfundsfag. 

[…] På vores side af muren er skrevet og fortalt til unge og gennemillustreret med (manipulerede) familiefotos, skolefotos mm., og ikke mindst med den tyske illustrator Maja Bohns smukke og udtryksfulde billedside."
(bogbotten.dk, Søren Fanø)

Læs hele anmeldelsen på bogbotten.dk


"Det er en yderst læseværdig bog, som på en usentimental måde fortæller om de livsvilkår, som befolkningen i den sovjetiske zone af Tyskland levede under fra 1961 og frem til Murens fald 30 år senere. […] Bogens indhold understøttes meget fint og indbydende med illustrationer og fotos af Maja Bohn."
(Læsepædagogen 1/2021. Af Berit Rye Windfeld)


"[…] På vores side af muren er en personlig beretning og samtidig en indføring i DDR-tænkning. Det er ingen nem opgave at formidle alle de paradokser og dilemmaer, som barndommen består af, samtidig med de helt nødvendige historiske forklaringer. Få børn kender i dag det mindste til det hedengangne DDR, dets baggrund og ideologiske fundament. Illustrationerne bliver et vigtigt redskab til både at udtrykke de historiske fakta og til at fange barnets glæder og sorger. Opgaven er løst af Maja Bohn, som har arbejdet med forklarende tekstbokse og dokumentariske fotos kombineret med enkle illustrative tegninger."
(Weekendavisen, 19. februar 2021, Anna K. Skyggebjerg)


"[…] En fantastisk erindringsbog, hvor man kommer helt tæt på et liv levet i DDR. Indlevelsen er stor, og man er fanget til sidste side. Illustrationerne er en kombination af tegninger og rigtige fotos fra tiden i DDR, og det giver fortællingen stor autencitet.[…] Rigtig store anbefalinger til både folkebiblioteker og især læringscentre, da bogen er oplagt at bruge i historieundervisningen på 6.-9. klassetrin."
(DBC, Materialevurdering uge 51/2020. Af Mette F. F Dyreborg)