Rap - Rim, rytme, reaktion

Rap - Rim, rytme, reaktion

Af Magnus Riisager
ISBN: 
9788772111117
Målgruppe: 
stx
hf
hhx
htx
eux

Rap – Rim, rytme, reaktion handler om rap, og bogen viser, at rap er mere end blot machoattitude og sexistisk sprogbrug. Rap er en grænsebrydende leg med sproget, rap er lyrisk teknik på et meget højt niveau, og rap er identitetsarbejde.

Levering 1-3 dage
Kr. 149,00
Medlemspris: Kr. 111,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Rap – Rim, rytme, reaktion handler om rap, og bogen viser, at rap er mere end blot machoattitude og sexistisk sprogbrug. Rap er en grænsebrydende leg med sproget, rap er lyrisk teknik på et meget højt niveau, og rap er identitetsarbejde. Rap er derfor et både rammende, relevant og relaterbart emne at arbejde med i danskundervisningen.

Bogen introducerer analyseværktøjet guldkædemodellen og viser gennem talrige eksempler fra både nye og ældre rapnumre, hvordan denne analysemodel kan bruges til at åbne raptekster og nyde den æstetiske værdi, der ligger i dem.

Bogens første kapitler introducerer til rapgenren og dens potentiale, og de efterfølgende kapitler belyser de forskellige elementer i guldkædemodellen: formålet med rapnumre, undergenre og stil, rappernes selviscenesættelse, rappernes modpol, de sproglige, musiske og visuelle virkemidler samt rappernes flow.

Derudover illustrerer kapitlerne, hvordan man kan trække perspektiveringstråde fra rapgenren til andre litterære genrer og perioder. Bogen er fyldt med både analyseopgaver, kreative øvelser og eksempler på eksamensspørgsmål, som gør den direkte anvendelig i danskundervisningen i gymnasiet.

Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788772111117
Antal sider: 
120
Årstal: 
2019
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.32