Min historie

MIN HISTORIE er erindringer skrevet af anerkendte voksenforfattere, der – med et barns fortællestemme – erindrer deres barndom og den tidsperiode, de voksede op i. Der er tale om huskehistorier, der rummer eksistentielle dybder og pointer formuleret med indlevelse og med målgruppen for øje. Eleverne får mulighed for at læse skønlitterære erindringer, som ellers er en genre forbeholdt de voksne læsere.

Min historie lægger vægt på, at illustrationer og det grafiske element har et særligt tidstypisk udtryk, der kan støtte eleverne i læsning af tekster fra årtier, som eleverne måske ikke kender særligt til. Serien kan danne udgangspunkt for klassens litteratursamtaler, styrke elevernes historiske bevidsthed og genrekendskab samt forhåbentlig øge deres læselyst, både i skolen og i fritiden.

Serien henvender sig til 4.-8. klasse.Langhårsfrisure. NY UDGAVE - som udkom 12. november 2018 - er det seneste skud på stammen i en relancering af erindringsserien Min historie og er illustreret af Rikke Villadsen. 
Oplagt til forfatterskabslæsning, erindringslæsning og ikke mindst lystlæsning i 4.-8. klasse.
Gå til webshop. 

 


Lynkineser 
er Jesper Wung-Sungs tilbageblik på sin opvækst. Samtidig er det historien om ikke altid at passe ind i systemerne, men være sikker på det hjertet falder for og at holde fast i det.
Bogen er skrevet i et let tilgængeligt sprog og oplagt til 4.-8. klasse. **Nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2018**
Gå til webshop. 

 

I serien findes disse titler:


NY UDGAVE! 
Gå til shop

Gå til webshop


 

Gå til webshop


 

Gå til webshop


 

Gå til webshop


 

Undervisningsforløb
Find forslag til hvordan du kan bruge serien i undervisningen i vores samling af undervisningsforløb:

Biografien som genre: Min historie (undervisningsforløb til mellemtrin)

Biografien som genre: Livets fortælling (undervisningsforløb til udskoling)

Biografien som genre (undervisningsforløb for lærerstuderende med aldersspecialisering mod mellemtrinnet og de ældste elever)


Se, og køb bøgerne i serien: