Skriv dig frem

Skriv dig frem

Af Rebecca Natasha Albinus og Sarah Nehammer
ISBN: 
9788772110035
Målgruppe: 
stx
hf
hhx
htx
eux

Skriv dig frem er en grundbog i skriftlighed, der vil gøre eleverne på de gymnasiale uddannelser til bedre skribenter, samtidig med at den hjælper dem de første mange skridt på vejen til at mestre de danskfaglige eksamensgenrer. 

NB! Nu udkommet i en ny revideret udgave "Skriv dig frem – også til eksamen". 

Levering 1-3 dage
Kr. 85,00
Medlemspris: Kr. 63,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Webmateriale

Skriv dig frem. Snubl, rejs dig, skriv dig videre. 

Skriv dig frem er en grundbog i skriftlighed, der vil gøre eleverne på de gymnasiale uddannelser til bedre skribenter, samtidig med at den hjælper dem de første mange skridt på vejen til at mestre de danskfaglige eksamensgenrer. Fokus er på at stimulere skriveglæden og undgå, at eleverne falder over de mange snubletråde, der ligger i overgangen fra folkeskolen til gymnasiet.

Bogen rummer over 40 små og store opgaver, der kan laves individuelt eller i fællesskab – derhjemme eller på skolen. I begyndelsen drejer det sig om små, isolerede skriveinstrukser, og efterhånden stilles der større og større krav til sprogbrug, argumentation, struktur og selvstændighed, så alle – det er i hvert fald målet – vil blive markant bedre til at formulere sig på skrift.

Kapitel 1 fokuserer på at gøre eleverne bevidste om skriftsprogets mange nuancer, kapitel 2 indfører i de mest basale regler for formidlende og akademisk skrivning og endelig klæder kapitel 3 dem på til at mestre de mange forskellige danskfaglige fremstillingsformer og strukturere en opgave.

Kapitel 4 er henvendt til læreren og består af et idékatalog med konkrete anvisninger til, hvordan man med udgangspunkt i bogens opgaver kan arbejde synligt og procesorienteret med skriveundervisning, omlagt skriftlighed og feedback.

Se uddrag fra Skriv dig frem.

*Flot 2. plads ved Undervisningsmiddelprisen 2018*

ISBN: 
9788772110035
Antal sider: 
144
Årstal: 
2017
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.50

Link til bogens hjemmeside 
Skrivdigfrem.dk